PLAVI NAPRED: Svečano otvaranje Olimpijskih igara

Izvor: DobreVesti.rs, 23.Jul.2021, 15:27

PLAVI NAPRED: Svečano otvaranje Olimpijskih igara

Olimpijske igre u Tokiju, 32. po redu, svečano su otvorene danas u glavnom gradu Japana.

 
Ceremonija otvaranja, shodno pandemiji korona virusa, nije bila spektakularna kao ranije, a tokom programa odata je počast svim žrtvama bolesti zbog koje su Igre odložene prošle godine.
 
Olimpijsku zastavu Japanu predao je prvi čovek Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah.
 
Ovogodišnje odložene OI drugačije su od svih dosadašnjih u istoriji, održavaju se u vreme borbe sa pandemijom korona virusa, zbog čega se najveća sportska smotra na svetu održava bez prisustva navijača.
 
Sportisti...
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najbolje obučeni nacionalni timovi na Olimpijskim igrama FOTO

Izvor: B92, 23.Jul.2021

Svečana ceremonija otvaranja Letnjih olimpijskih igara održava se na novoizgrađenom Olimpijskom stadionu u Tokiju, gde defiluje više od 11 hiljada sportista sveta...U naredne dve nedelje u 33 sporta, u Tokiju će se nadmetati sportisti i sportiskinje iz 205 zamalja...Kao što smo imali prilike da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.