Pistorijusu pet godina zatvora

Izvor: Press, 21.Okt.2014, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pistorijusu pet godina zatvora

Južnoafrički paraolimpiac Oskar Pistorijus, proglašen krivim za ubistvo iz nehata devojke Rive Stenkamp, osuđen je na pet godina zatvora.
Sudija Tokozile Masipa rekla je da kazna kućnog pritvora, niti uslovna kazna nisu prikladna u ovom slučaju, s obzirom na stepen nehata, nakon duge rasprave sa odbranom.
Sudija je izrekla kaznu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nakon što je u petak saslušala poslednju reč tužioca Gerija Nela i advokata Berija Rua.

Masipa je prošlog meseca proglasila Pistorijusa krivim za ubistvo iz nehata za šta mu preti kazna u rasponu od uslovne, do zatvorske kazne do maksimalno 15 godina.



Tužilac Nel je rekao sudiji da društvo od nje očekuje da izrekne namanje desetogodišnju zatvorsku kaznu.

Pistorijus je prošlog meseca osuđen za ubistva iz nehata devojke Rive Stenkamp u svojoj kući u Pretoriji februara prošle godine.

Tužilaštvo je ranije tražilo da se Pistorijus proglasi krivim za ubistvo sa predumišljajem, dok je odbrana insistirala na tome da je on ubio devojku misleći od nje da je provalnik.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pistorijus osudjen na pet godina zatvora

Izvor: Beta, 21.Okt.2014

PRETORIJA, 21. oktobra 2014. (Beta) - Južnoafrički atletičar Oskar Pistorijus osudjen je u utorak na pet godina zatvora za ubistvo svoje devojke Rive Stenkamp...Sudija Tokozile Masipa je, čitajući presudu, kazala da je Pistorijus osudjen na pet godina zatvora po prvoj tački optužnice, dok je po...

Nastavak na Beta...

Pistorijusu pet godina zatvora za ubistvo iz nehata

Izvor: Radio 021, 21.Okt.2014

Južnoafrički paraolimpiac Oskar Pistorijus, proglašen krivim za ubistvo iz nehata devojke Rive Stenkamp, osuđen je na pet godina zatvora...Pistorijusu je zbog posedovanja vatrenog oružja određena i uslovna kazna u trajanju od pet godina, a njegova odbrana je rekla da on više ne želi da poseduje...

Nastavak na Radio 021...

Oskar Pistorijus već sledećeg leta na slobodi

Izvor: Blic, 22.Okt.2014, 06:38

Oskar Pistorijus (27) proveo je prvu noć u zatvoru nakon što je juče osuđen za ubistvo iz nehata svoje devojke Rive Stinkamp...Od zločina u februaru prošle godine sportista je boravio u luksuznoj kući svog strica...- Nakon odlaska u zatvor za njega je počela hladna, surova realnost - rekao je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.