Petra Kvitova osvojila Tokio

Izvor: B92, 28.Sep.2013, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petra Kvitova osvojila Tokio

Čehinja Petra Kvitova osvojla je WTA turnir u Tokiju pobedivši Nemicu Anželik Kerber sa 6:2, 0:6, 6:3.

Kvitova je osvojila drugi titulu ove godine (Dubai), a ukupno 11. u karijeri, a na turniru u Japanu eliminisala je i najbolju teniserku sveta Serenu Vilijams.

Bilo je ovo prvo WTA finale u kojem su igrale dve levoruke teniserke od Kvebeka 2009. (Melinda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Cink i Lusi Šafarova), a prvi u Premijer klasi od 1994. kada su u Parizu igrale Martina Navratilova i Monika Seleš.

U odličnom meču punom preokreta Kvitova je dva puta napravila brejk za osvajanje prvog seta, u kojem je njena rivalka osvojila tek 22% poena na drugi servis.

Međutim, deveta teniserka sveta je potpuno preokrenula situaciju u drugom, sada je ona pravila brejkove, tri, a Čehinja bila još gora od nje na drugom servisu (11%).

U trećem odlučujućem, šampionka Vimbldona iz 2009. se vratila u ritam, stigla do 4:0, potom se opustila, ali na kraju ipak slavila sa 6:3.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petra Kvitova osvojila Tokio

Izvor: B92, 28.Sep.2013

Čehinja Petra Kvitova osvojla je WTA turnir u Tokiju pobedivši Nemicu Anželik Kerber sa 6:2, 0:6, 6:3...Kvitova je osvojila drugi titulu ove godine (Dubai), a ukupno 11. u karijeri, a na turniru u Japanu eliminisala je i najbolju teniserku sveta Serenu Vilijams...Bilo je ovo prvo WTA finale u kojem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.