Pariz: Đoković spreman za 23. duel sa Marijem

Izvor: Sportal.rs, 31.Okt.2014, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz: Đoković spreman za 23. duel sa Marijem

Novak Đoković je u osmini finala mastersa u Parizu rutinski savladao Gaela Monfisa, a u borbi za polufinale prvi teniser sveta igraće sa Endijem Marijem, koji je bio bolji od Grigora Dimitrova.

Ovo će biti 23 meč dvojice tenisera, a Đoković je trijumfovao u 14 susreta. Novak ima tri vezana >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << trijumfa protiv Britanca, poslednji je bio u polufinalu Pekinga. Takođe, prvi teniser sveta je dobio i poslednjih šest meča protiv Marija na tvrdoj podlozi. Mari za pobedu protiv Đokovića ne zna od finala Vimbldona prošle godine.

U svakom slučaju, bez obzira na statistiku, biće to nova poslastica za ljubitelje tenisa. Novak želi u što boljoj formi da dočeka završni masters u Londonu, a i brani titulu u Parizu, dok će i Mari biti raspoložen za igru bez suvišnog pritiska, jer je plasmanom u četvrtfinale ubezbedio mesto na turniru u Londonu.

Takođe, nije na odmet pomenuti da će Novak za manje od 24 časa odigrati dva meča. Duel sa Monfisom okončan je 25 minuta pre ponoći, dok meč sa Marijem igra u 19.30.

- Endi i ja uvek igramo uzbudljive mečeve. Znam šta mogu da očekujem od njega. Ali, spreman sam - poručio je Novak.

Čeh Tomaš Berdih igra za polufinale sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom, potom na teren izlaze Miloš Raonić i Rodžer Federere, dok David Ferer igra sa Japancem Keijem Nišikorijem.

(Foto: Beta/AP/Jacques Brinon)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Novak: Sa Endijem uvek velika bitka

Izvor: B92, 31.Okt.2014

Novak Đoković rekao je da je meč protiv Gaela Monfisa u osmini finala mastersa u Parizu bio težak i najavio novu veliku bitku sa Endijem Marijem za polufinale..."Bio je ovo težak duel. Dobro sam otvorio meč, ali su stvari počele da se komplikuju kako se prvi set bližio kraju. Kada sam izgubio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.