Izvor: RTS, 14.Maj.2021, 15:53

Otkazana Velika nagrada Turske, Formula jedan dva puta u Austriji

Velika nagrada Turske je otkazana samo šest sedmica nakon što je uneta u kalendar Formule jedan, a razlog je, naravno, epidemiološka situacija u ovoj zemlji.
Turska je trebalo da bude domaćin od 11. do 13. juna, a njeno domaćinstvo menja Veliku nagradu Kanade, koja je otkazana zbog restrikcija sa putovanjima.

Formula jedan je umesto trke u Turskoj ubacila trku u Austriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na programu od 25. do 27. juna.
Inicijalno tada je trebalo da bude vožena velika nagrada Francuske, ali je ona pomerena za sedam dana unapred.
Tako će se trke voditi u tri uzastopna vikenda – prva u Francuskoj, a potom dve u Austriji.
Stefano Domeničeli, predsednik Formule jedan, rekao je da su se svi "veoma radovali trci u Turskoj, ali da je to zbog restrikcija prouzrokovanih epidemiološkom situacijom to sada nemoguće".
"Formula jedan je još jednom pokazala da je sposobna da brzo reaguje na razvoj situacije i da nađe rešenja. Naša sezona ostaje sa 23 trke, što je važno", istakao je on.
Razlog zbog kog je upravo ovaj broj važan jeste taj što veliki broj trka u drugom delu sezone možda neće moći da budu vožene, makar ne u prvobitno definisanom planu. Zbog epidemiološke situacije to se odnosi na Velike nagrade Singapura, Japana, SAD-a, Meksika, Brazila i Australije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIŠTA OD TURSKE: Austrija dobila dve trke (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021

Ograničenje putovanja donelo promene u kalendaru...Iako je prvobitno planirano, Formula 1 je saopštila da u Turskoj neće biti trke ove sezone zbog ograničenja putovanja koje su za ovu zemlju uvele pojedine države u kojima su stacionirani neki od timova najbržeg cirkusa na svetu...Zbog toga su osvojene...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.