Nova reakcija iz Francuske - PSŽ-u podrška, a Zvezdi...? (foto)

Izvor: Sportske.net, 13.Okt.2018, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova reakcija iz Francuske - PSŽ-u podrška, a Zvezdi...? (foto)

Objavljeno i saopštenje povodom šokantnih informacija ''L'Ekipa''.

Potpuno neočekivano, tokom aktuelne prvenstvene pauze glavna tema u Srbiji i Francuskoj postalo je pisanje pariskog ''L'Ekipa'' koji je obelodanio sumnje u regularnost utakmice drugog kola Lige šampiona između PSŽ-a i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Crvene zvezde (6:1).

I Zvezda i Parižani su te sumnje u svojim saopštenjima odbacili, uvereni u regularnost ove utakmice, ali se posle pisanja pomenutog lista pojavila i informacija da je Tužilaštvo u Francuskoj pokrenulo istragu o ovom slučaju.

Vest se munjevito prošilira u Evropi, brojni mediji sada spekulišu na ovu temu u iščekivanju konačnog raspleta, a Zvezda je zbog pokušaja da joj se naruši ugled zapretila i eventualnim tužbama.

A tokom večeri, ''L'Ekip'' je na svom sajtu objavio još jednu informaciju na ovu temu. Naime, oglasila se i francuska Liga (LFP) koja u svom saopštenju ''pruža poverenje i podršku Pari Sen Žermenu i njegovom predsedniku Naseru Al Kelaifiju''.

U saopštenju se, između ostalog, navodi da su uvereni u pravedan ishod, kao i da će UEFA da istraži ovaj slučaj.

''Ovaj slučaj uključuje ljude oko srpskog kluba'', smatraju u LFP i poručuju:

''LFP podseća da su etika i integritet takmičenja dve osnovne vrednosti francuskog profesionalnog fudbala i kao takva, Liga aktivno učestvuje u antikorupcijskim programima''.

-

La LFP soutient le PSG et assure sa confiance en la justice et l'UEFA

👉 https://t.co/2EY7oAHI93 pic.twitter.com/qpXN91fydP

— L'ÉQUIPE (@lequipe) October 13, 2018

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Advokat Napolija: Zvezdin veliki rizik

Izvor: N1 televizija, 14.Okt.2018, 05:43

Navodna afera oko nameštanja ishoda utakmice 2. kola Lige šampiona između PSŽ i Crvene zvezde sa pažnjom se prati i u Italiji, pogotovo u Napulju...Advokat Napolija Matija Grasani je izjavio da klub iz Pariza vrlo malo rizikuje u istrazi, dok bi Beograđani mogli da budu u velikoj nevolji...Francuski...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.