Izvor: MozzartSport.com, 11.Feb.2021, 11:58

Nejmarova "kletva", pesimizam u Parizu i dobro poznata povreda

Brazilski fudbaler se i četvrtu uzastopnu godinu povredio pred mečeve osmine finala Lige šampiona i po svemu sudeći ga neće biti na prvoj utakmici sa Barselonom

Pet dana do utakmice na Nou Kampu u Pari Sen Žermenu se aktivirao alarm – Nejmar bi zbog povrede mogao da propusti prvi meč osmine finala Lige šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa Barselonom. Brazilac se nakon oštrog starta fudbalera Kaena povredio na sinoćnjem meču Kupa Francuske, pa je bio primoran da u svlačionicu ode u 59. minutu, a potom i po završetku utakmice stadionu drugoligaša napusti šepajući, što su uhvatile kamere Le Parizijena.

I sada se postavlja pitanje da li je na naizgled nebitnom meču Maurisio Poketino mogao da odmori jednog od najboljih fudbalera ekipe, posebno jer je od ranije bilo poznato da na megdan Barseloni na Nou Kampu neće moći da izađe ni Anhel Di Marija. No, lako je biti general posle bitke. Kako je tako je i Parižani će narednih dana morati da žive u strepnji da bi za meč dosadašnjeg dela sezone mogli da ostanu bez jednog od lidera tima.

"Teško je reći kolika je dužina povrede. Videćemo sutra. U ovom trenutku je teško o tome govoriti, potrebno mi je više informacija. Da, povredio je primicač", rekao je Poketino posle meča.

Nejmar će u toku dana biti podvrgnut medicinskim testovima koji će odrediti dužinu njegovog odsustva, o čemu bi Pari Sen Žermen sutra trebalo da obavesti javnost saopštenjem. Iako je u trenutku povrede delovalo da Brazilac napušta meč iz predostrožnosti, detalj sa gorepomenutog snimka Le Parizijena na kojem se Nejmar muči prilikom penjanja uz stepenice, nagoveštavaju da bi krilni fudbaler zaista mogao da propusti meč protiv bivšeg kluba.

Neymar (touché aux adducteurs) a quitté le stade de Caen en boitant et en montant avec difficulté les marches menant à l'extérieur. L'inquiétude est grande dans les rangs parisiens à 6 jours du rdv face à Barcelone. (Video @le_Parisien_PSG) #SMCPSG pic.twitter.com/b8pW2wVPzF

A u Pari Sen Žermenu znaju koliko je primicač osetljivo područje. Istu povredu su prethodnih nedelja imali Markinjos i Kejlor Navas. Brazilac se na teren vratio posle dve nedelje (mada je mogao nešto ranije), dok će pauza kostarikanskog čuvara mreže trajati osam dana, ukoliko se sutra vrati treninzima, kao što je planirano.

Stoga su u taboru Svetaca pesimistični po pitanju Nejmarove povrede, o čemu je još sinoć nakon utakmice pisao novinar Ekipa David Ajeljo. Prema njegovim rečima, iako su za sada sprovedena samo površna ispitivanja, u francuskom klubu ne odbacuju mogućnost da bi Nejmarova "kletva" mogla da ih zadesi i treći put u poslednje četvrte godine. Njegov kolega iz uglednog francuskog lista, Sebastijen Tarago, nadovezao se rečima da je "Nejmar osim u slučaju čuda otpisan protiv Barse".

Info. Sauf miracle, Neymar est forfait pour le Barça

16.02: (2,15) Barselona (3,45) Pari Sen Žermen (3,35)

Naime, Brazilac je, otkako je stigao na Park Prinčeva, tek jednom bio potpuno spreman za dvomeč osmine finala Lige šampiona. U prvoj sezoni, 2018. godine, protiv Real Madrida je odigrao samo utakmicu na Santijago Bernabeu, pošto je pred revanš povredio zglob na meču sa Marseljom.

Naredne godine ga uopšte nije bilo protiv Mančester Junajteda. Zbog preloma metatarzalne kosti krajem januara na utakmici sa Strazburom, u Kupu Francuske, baš kao i ove godine, pa je eliminaciju svog tima na Parku Prinčeva, drugu uzastopnu, morao da posmatra sa tribina.

Prethodne sezone još jedna povreda, ovog puta rebara, ali je za razliku od prethodnih došla nešto ranije, te se Nejmar posle četiri propuštene utakmice u Ligi 1 stavio na raspolaganje tadašnjem treneru Tomasu Tuhelu za okršaje sa Dortmundom. Osetilo se međutim i tada da Brazilac zbog kraće pauze nije bio dovoljno spreman, ali je Nejmar sa dva gola zamaskirao probleme i posle tri godine pogurao svoj klub do naredne runde, kasnije i finala.

Kakav će ishod biti ove godine saznaćemo tek posle revanša u Parizu 10. marta, ali bi već sutrašnji rezultati mogli umnogome da ga odrede.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nejmar ne igra protiv Barselone

Izvor: B92, 11.Feb.2021

Fudbaler Pari Sen Žermena Nejmar propustiće prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Barselone...Nejmar je povredio primicač i kako "Ekip" prenosi propustiće meč protiv Barselone...Prvi meč na programu je 16. februara u Barseloni...Francuski list navodi da će Nejmar najverovatnije propustiti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.