Najveće okupljanje olimpijaca pre odlaska u Tokio

Izvor: B92, 18.Jun.2021, 17:09

Najveće okupljanje olimpijaca pre odlaska u Tokio

Olimpijski komitet Srbije organizovao je u bašti Olimpijske kuće u Beogradu "Druženje sa olimpijcima".

Događaj na kojem su predstavnici medija imali priliku da razgovaraju sa čak 15 olimpijaca koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sa predstavnicima medija svoja očekivanja pred najveću svetsku smotru vrhunskih sportista podelili su Milica Mandić, Tijana Bogdanović (tekvondo), Dušan Mandić, Filip Filipović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (vaterpolo), Jasmina Milovanović, Sanja Vukašinović (streljaštvo), Aleksandar Kukolj, Marica Perišić, Milica Nikolić, Anja Obradović (džudo), Bojan Zdelar (kajak), Marko Jevtović (stoni tenis), Velimir Stjepanović (plivanje), Mate Nemeš (rvanje) i Tijana Bošković (odbojka).



"Poželeo bih dobrodošlicu našim partnerima iz OTP Banke i predstavnicima medija u domu Olimpijskog komiteta Srbije. Našim olimpijcima ne mogu da poželim dobrodošlicu, jer ovo je njihova kuća, divno je videti ih u velikom broju danas. Naše partnerstvo sa OTP Bankom traje još od Igara u Atini 2004. godine i ta saradnja je rekao bih, ne primer dobre, već odlične prakse i ponosni smo na odnos koji smo godinama gradili. Perfektna organizacija današnjeg zajedničkog događaja jedan je od primera sinergije"
, rekao je prvi potpredsednik OKS Žarko Zečević.

Milica Mandić, osvajačica zlatne medalje na Igrama u Londonu 2012. godine i predsednica Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije pozdravila je sve prisutne i otkrila interesantan detalj koji će obeležiti ceremoniju otvaranja Igara u Tokiju.



"Olimpijske igre su sve bliže i drago mi je da se broj sportista koji će učestvovati pod zastavom Srbije povećava iz dana u dan. U cilju unapređenja rodne ravnopravnosti na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara prvi put u istoriji zastavu svake zemlje nosiće sportistkinja i sportista. Kao predsednica Sportske komisije OKS imaću tu čast da sa ostalim članovima komisije predložim Izvršnom odboru OKS ko će biti predstavnik i predstavnica Srbije koji će nositi zastavu naše divne zemlje na ceremoniji otvaranja. Izbor sportistkinje i sportiste koji će imati tu čast zavisi naravno od toga ko će biti u Tokiju na dan ceremonije, kao i od rasporeda takmičenja narednog dana, te vas molim da budete strpljivi što se tiče te informacije"
, rekla je Milica Mandić.

Ovo je ujedno bilo i poslednje veliko okupljanje olimpijaca pre odlaska u Japan, kojem je prisustvovalo 15 sportista iz raznih disciplina.

Ovogodišnje Igre predstavljaju pete u nizu na kojima naši takmičari uz sebe imaju vernog partnera, OTP banku, čija podrška predstavlja najduže sponzorstvo u istoriji srpskog sporta.



"Naša podrška srpskim olimpijcima započela je upravo u domovini ovog takmičenja, na igrama koje su se 2004. godine održale u Atini, a pored Tokija, nastaviće se i 2024. godine u Parizu. Verujemo kako će upravo vođeni olimpijskom krilaticom “brže, više, jače” naši sportisti dati sve od sebe, a mi im, kao veran dugogodišnji partner, želimo mnogo sreće i uspeha u borbi za odličja. Upravo su zajedničke vrednosti i stremljenje ka zacrtanom cilju ono što nas spaja i motiviše da podržavamo najbolje među nama. Sa ponosom ćemo ih pratiti i bodriti dok, ostvarujući vrhunske rezultate, predstavljaju našu zemlju"
, izjavio je predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija Predrag Mihajlović, dodavši kako, pored vrhunskog sporta, podržavaju i one najmlađe.

"Trudimo se da vrednosti olimpizma, bavljenja sportom i zdravog načina života promovišemo i izvan profesionalnih sportskih terena, prvenstveno među decom školskog uzrasta. Za njih smo do sada organizovali više od 70 olimpijskih treninga", istakao je Mihajlović na druženju sa sportistima i medijima.

Pored tima u celini, OTP banka je u poslednja tri olimpijska ciklusa, tokom godine održavanja letnjih Igara dodatno podržavala i pojedinačne sportiste.

U Londonu 2012. godine to su bili strelkinja Ivana Maksimović, koja je osvojila 100. medalju za našu zemlju, skakačica u dalj Ivana Španović, veslači Nikola Stojić i Jovan Popović, a na igrama u Rio de Žaneiru plivačica Anja Crevar, strelkinja Andrea Arsović, vaterpolista Slobodan Nikić te kajakaši Marko Novaković i Nebojša Grujić.

Crevar će ovaj vid podrške imati i na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, zajedno sa reprezentativkom u tekvondu Tijanom Bogdanović, kajakašicom Milicom Starović, džudistom Nemanjom Majdovom i vaterpolistom Dušanom Mandićem.

Uoči ovogodišnjih igara, OTP banka izdala je i novu Visa Gold olimpijsku karticu, sa ciljem da, zajedno sa svojim klijentima, dodatno podrži olimpijce Srbije u fazi priprema za najprestižnije sportsko takmičenje.

Deo prihoda od svake transakcije, bez dodatnih troškova za klijente, banka donira Olimpijskom komitetu Srbije za stvaranje boljih uslova za naše sportiste, a pored ove podrške, OTP banka korisnicima nove Visa Gold olimpijske kartice nudi i brojne dodatne pogodnosti.

Kako bi navijači što spremniji dočekali ovaj spektakl, ali i do njega imali vreme ispunjeno kvalitetnim i informativnim sportskim sadržajem, snimljen je serijal od tri videa u kojima Dušan Mandić, Milica Starović i Nemanja Majdov opisuju svoj put do Tokija, ispunjen trudom, brojnim odricanjima i, pre svega, željom za pobedom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Vaterpolo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.