Moskva zaboravljena, Zvezda nastavlja da grabi ka tituli! (video)

Izvor: Sportske.net, 25.Feb.2018, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva zaboravljena, Zvezda nastavlja da grabi ka tituli! (video)

Derbi 24. kola Superlige protekao bez iznenađenja. Kratko trajala radost Subotičana, Zvezda upisala novi trijumf.

Na veoma teškom terenu u Subotici, Crvena zvezda je uspela da ostvari svoj cilj i osvoji nove bodove u šampionatu Srbije.

Crveno-beli su savladali domaći Spartak sa 2:1 i pokazali da su se oporavili od eliminacije sa evropske scene.


Iako je nastupila u značajno izmenjenom sastavu, Zvezda je što pre želela da dođe do >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << vodećeg gola i to joj je zamalo i uspelo. Nisu prošla ni tri minuta od početka meča, a posle akcije sa Srnićem, Aleksandar Pešić je iznudio jedanaesterac. Tekijaški je s leđa oborio najboljeg strelca crveno-belih, ali on taj epitet nije opravdao udarcem sa bele tačke, s obzirom da je lopta zakačila prečku i otišla u gol aut.

Ali, Zvezda je nastavila sa napadačkom igrom, ređale su se šanse gostiju, Milijaš je opasno pretio iz prekida, a posle odlične akcije Gobeljića i Srnića, golman Spartaka Ostojić je odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu u 22. minutu.

Desetak minuta kasnije nova velika prilika za Pešića koji iskosa sa desne strane šutira pravo u čuvara mreže domaćeg tima. Milijaš je u 35. minutu izveo još jedan slobodan udarac, šutirao je pod prečku, ali Ostojić i ovoga puta sjajan na golu Spartaka.

I onda, brza akcija domaćih u 39. minutu, Čečarić je sa desne strane asistirao za Đuričina, a omaleni fudbaler Spartaka sa nekih šest metara rutinski šalje loptu u mrežu Milana Borjana - 1:0.

Ne samo da ovo nije poremetilo favorizovane goste, nego su oni ekspresno uzvratili i već pre kraja poluvremena izborili preokret.

Na izjednačenje se čekalo samo tri minuta. Milijaš je odlično izveo ''skraćeni korner'' sa desne strane, centrirao je na drugu stativu gde se nalazio Rodić koji glavom prosleđuje loptu u gol - 1:1.

I kada se očekivao kraj poluvremena, još jedna opasna akcija Zvezde preko Gobeljića, stvorila se gužva u kaznenom prostoru Spartaka, a na kraju lopta dolazi do Rodića, koji sa oko 14 metara snažnim udarcem uspeva još jednom da savlada Ostojića - 1:2.

OVDE golovi iz prvih 45 minuta.

I početak drugog poluvremena obeležile su velike prilike za Zvezdu. Prvo su domaći posle pokušaja Milića sa gol linije uspeli da izbiju loptu u 51. minutu, a četiri minuta kasnije sjajna saradnja Pešića i Srnića, koji na kraju iskosa sa leve strane šalje loptu tik pored stative.

Na drugoj strani, u par navrata je opasno pretio Nikolić, ali njegovi pokušaji nisu bili precizni.

Do kraja, Zvezda je bez većih problema zadržala prednost i upisala nova tri boda u borbi za titulu.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Crvena Zvezda,   Subotica

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.