Medvedev bolji od Zvereva za titulu u Parizu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2020, 19:41

Medvedev bolji od Zvereva za titulu u Parizu

Ruski teniser Danil Medvedev osvojio je masters u Parizu pobedom nad Aleksanderom Zverevom u finalu. Medvedev je u borbi za trofej napravio veliki preokret protiv Nemca i slavio rezultatom 5:7, 6:4, 6:1.

Medvedev je tako osvojio prvi pehar u 2020. godini u svom prvom finalu, ukupno osmi u karijeri, treći iz serije 1.000.

Ovim trijumfom je i potvrdio da će od ponedeljka preskočiti Rodžera Federera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na četvrtoj poziciji ATP rang-liste, kao i da će biti jedan od favorita na predstojećem Završnom turniru u Londonu.

Međutim, posao u finalu bio je veoma težak i malo je nedostajalo da Danil izgubi okršaj sa Zverevom, posebno zbog činjenice da je Nemac bio bolji igrač na terenu u prvih sat vremena.

U prvom setu je Saša dočekao pad koncentracije rivala u 12. gemu, iskoristio treću brejk šansu i automatski došao do vođstva u setovima. I na startu drugog je bio onaj koji se više pitao za poene, ali je odlučujući bio treći gem u tom delu igre.

Trajao je čak 15 minuta, Zverev je uspeo da neutrališe četiri brejk prilike i dobije ga, ali se fizički mnogo istrošio i tada je krenuo veliki pad.

Momak iz Moskve je osetio probleme i krenuo, u svom stilu, da "lomi" protivnika. Uvlačio ga je u igru koja mu odgovara, sa mnogo dugih razmena i tako crpeo i ono malo snage kod Zvereva. Izvlačio se nemački predstavnik do 4:4, kada je konačno popustio i dozvolio izjednačenje na 1-1.

Bilo je jasno da će Rus trijumfovati kada je oduzeo servis rivalu na startu odlučujućeg seta, a onda ga još jednim brejkom overio i posao završio za nešto više od dva sata igre.

Masters u Parizu poslednji je turnir iz ove kategorije u sezone, igran je za nagradni fond 3.732.680 evra, a pobedniku je pripalo 225.000 evropskih novčanica.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

MEDVEDEV OSVOJIO PARIZ! Ruski teniser preuzeo Đokovićevu titulu!

Izvor: Kurir, 08.Nov.2020

Ruski teniser Danil Medvedev osvojio je Masters u Parizu pošto je u finalu  savladao Aleksandera Zvereva sa 5:7, 6:4, 6:1. 

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.