Janko uz malo više napora do drugog kola Mastersa u Parizu

Izvor: Blic, 31.Okt.2012, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janko uz malo više napora do drugog kola Mastersa u Parizu

Srpski teniser Janko Tipsarević uspešno je startovao na Mastersu u Parizu pošto je u 2. kolu pobedio Holanđanina Igora Sijslinga sa 6:4, 7:6 (0). Naredni protivnik Tipsareviću biće Grigor Dimitrov ili Huan Monako.

Trenutno 75. na ATP listi, Sijsling je iznenadio Ukrajinca Dolgopolova i pretpostavljalo se da neće imati toliko snage i kvaliteta za još jedno, još veće iznenađenje.

Sijsling se ipak pokazao sasvim solidnim u prvom setu protiv Janka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji u ovom trenutku nije baš u briljantnoj formi.

Holanđanin je čuvao servis do petog gema kada je Janko načinio brejk, koji je potom "podebljao" za 4:2.

Moguće je da je Tipsarević pomislio da je prvi set već rešen te je blago pao u igri, naspram protivnika koji je podigao ritam igre i brzo je vratio brejk došavši do 4:4.

Videvši da mu je odlazak ka, recimo, taj-brejku potpuno nepotreban Janko se vratio u prepoznatljiv ritam i novim brejkom osvojio je set.

I u drugom setu je nešto nedostajalo u Jankovoj igri da bi ranije završio meč. Forhendi su mu išli, ali je na servis protivnika bio nesiguran.

Ipak, u devetom gemu došlo je do brejka koji, pak, nije potom pretvoren u pobedu. Suprotno tome, Janko je sa Igorom dogurao do taj-brejka u kojem je bez izgubljenog poena slavio sa 2:0 u setovima.

Tipsarević će se u narednom kolu sastati sa boljim iz duela između Bugarina Grigora Dmitrova i Huana Monaka iz Argentine. Nagradni fond turnira u Parizu je 2.427.975 evra.

Povezane vesti: Tipsarević u Parizu startuje protiv Holanđanina Sijslinga
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.