ISTORIJA - Petnaestogodišnji Turčin osvojio VN Valensije!

Izvor: Sportske.net, 18.Nov.2018, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTORIJA - Petnaestogodišnji Turčin osvojio VN Valensije!

Najmlađi pobednik u istoriji ovog takmičenja.

Turski motociklista Džan Ondžu pobedio je danas u trci za Veliku nagradu Valensije u Moto3 kategoriji i tako postao najmlađi pobednik u istoriji svetskog moto šampionata sa samo 15 godina.

Ondžu, vozač Red Bul KTM Ajo tima, debitovao je danas u šampionatu i na svom debiju upisao se u istoriju.

On je sa samo 15 godina i 115 dana stigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << do trijumfa i tako oborio rekord koji je od 2008. godine držao britanski motociklista Skot Reding.

Ondžu je, takođe, postao prvi i motociklista koji je upisao pobedu na svom debiju još od Japanca Noborua Uede kojem je to pošlo za rukom 1991. godine.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MOTO 3: Klinac napravio čudo

Izvor: Mondo, 18.Nov.2018

Turski motociklista postao najmlađi pobednik u istoriji svetskog moto šampionata, i to na prvoj trci u karijeri...Džan Ondžu priredio je pravu senzaciju na trci Moto 3 šampionata u Valensiji...Motociklista tima Red Bul KTM Ajo trijumfovao je na svom debiju i postao najmlađi u istoriji kome je to...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.