Hapšenja zbog nameštaljki

Izvor: RTS, 28.Jun.2011, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja zbog nameštaljki

Predsednik grčkog fudbalskog prvoligaša Olimpijakos Volosa, Ahileas Beos, uhapšen je pod optužbom da je učestvovao u skandalu sa nameštanjem rezultata utakmica koji u poslednje vreme potresa Grčku.

Beos, koji je u ponedeljak proveo tri sata odgovarajući na optužbe za korupciju, pritvoren je danas u ranim jutranjim časovima.

Pre njega, zbog istih optužbi uhapšeni su i vlasnik drugoligaškog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ilijupolija, Jorgo Cakogijani, kao i kladioničar Vasilis Karakulija.

Trojica optuženih terete se za "vođenje kriminalne organizacije, pranje novca, kao i prevare u iznosu od preko 15.000 evra".

Takođe, uhapšeni su optuženi za "iznudu pod pretnjom silom, mito, korupciju, kao i nameštanje rezultata mečeva i nelegalno klađenje".

Prema grčkom zakonu, optuženi mogu da provedu u zatvoru maksimalno 18 meseci pre nego što budu izvedeni pred sud.

Kako je navedeno, sumnja se da će Olimpijakos Volos uopšte moći da učestvuje u Ligi Evrope, u drugom kolu kvalifikacija koje se igra 14. jula.

U Grčkoj su do sada 83 osobe osumnjičene za učešće u nameštanju rezultata utakmica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen predsjednik Olimpijakos Volosa

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2011

ATINA - Predsjednik grčkog fudbalskog prvoligaša Olimpijakos Volosa Ahileas Beos uhapšen je danas pod optužbom da je učestvovao u skandalu sa namještanjem rezultata utakmica koji u poslednje vrijeme potresa Grčku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Rad iz prvog ide direktno u treće kolo!

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Jun.2011, 13:31

Prema vestima iz Grčke, Rad do trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope deli samo eliminacija Tre penea u prvoj rundi, jer bi Olimpijakos Volos mogao da bude udaljen iz takmičenja ukoliko se u narednih nekoliko dana potvrde sumnje da je nameštanjem rezultata stigao do petog mesta u šampionatu Grčke.. . Predsednik...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.