EU posle briselske večere: Lideri sa zapadnog Balkana razmotrili jačanje pozitivnijeg narativa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021, 06:40

EU posle briselske večere: Lideri sa zapadnog Balkana razmotrili jačanje pozitivnijeg narativa

Iz Evropske diplomatske službe poručuju da je večera lidera sa Zapadnog Balkana održana sinoć u Briselu protekla u otvorenoj i iskrenoj atmosferi, a da su učesnici strateški razmotrili ubrzanje reformi i jačanje pozitivnijeg narativa u regionu i oko njega.

"Učesnici su se složili da je integracija Zapadnog Balkana u EU ključni strateški cilj i da je u zajedničkom interesu Evropske unije i regiona", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi se u saopštenju Evropske spoljnopolitičke službe.

U EEAS navode da je večera šest lidera sa Zapadnog Balkana održana u organizaciji šefa diplomatije EU Žosepa Borelja, a da je u razgovorima učestvovao i komesar za proširenje EU Oliver Varheji.

"Lderi sa zapadnog Balkana potvrdili su snažnu posvećenost regionalnoj saradnji i složili se da će se i dalje baviti globalnim izazovima, poput pandemije Kovid-19", dodaje se u saopštenju.

Zaključuje se da je u pitanju oživljavanje tradicije neformalnih sastanaka sa liderima Zapadnog Balkana i da će se ovakvi događaji nastaviti i ubuduće.

Srbiju je na večeri predstavljla premijerka Ana Brnabić, a prisutni su bili i premijeri Albanije Edi Rama, Severne Makedonije Zoran Zaev, tzv. Kosova Aljbin Kurti, kao i predsednik Crne Gore Milo Đukanović i predsedavajući Savetom ministra BiH Zoran Tegeltija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.