Čović nagovestio rasplet? Žao mi je, možda je neko tužan...

Izvor: Sportske.net, 13.Maj.2020, 18:16

Čović nagovestio rasplet? ''Žao mi je, možda je neko tužan...''

Da li će se već za desetak dana ispostaviti da je u pravu?

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je danas u emisiji ''Fokus'' na TV B92.

Naravno, u prvom planu su opcije mogućeg raspleta u vezi sa nastavkom prekinute sezone, a Čović je izneo svoja očekivanja u iščekivanju zvanične odluke >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << iz Evrolige, koja će neminovno uticati i na rasplet u ABA ligi.





''Ako se sezona nastavi, igraće se do kraja regularnog dela, pa onda Fajnal-ejt. Ukoliko se ne nastavi, onda se sezona ne piše, odnosno ponavlja se.







Žao mi je, možda je neko tužan. I mi smo ranije bili prvi u ABA ligi u regularnom delu, pa nismo imali direktno mesto u Evroligi", poručio je Čović.

Još veći problem od same organizacije završnice takmičenja jeste povratak velikog broja američkih košarkaša, koji su tokom pandemije otputovali u svoju domovinu.

"Što se nas tiče, imamo potvrdu da će se stranci vratiti, ali ne znamo da li će moći. Veliko je pitanje zbog saobraćaja iz SAD. Tamo mora da se spusti kriva, to će se desiti, prema najavama, tek u drugoj polovini septembra. Situacija je šarena.







Postoji i primer Makabija, ima 14 Amerikanaca koji nisu u Izraelu. Ukupno ih ima 90 u Evroligi i ako se ne vrate ugrožena je regularnost", naglasio je Čović.

Ukoliko Evroliga odluči da se ipak održi završni turnir, Beograd bi bio kandidat za domaćina, sa velikim šansama i da dobije organizaciju potencijalnog ''fajnal-ejta''.

-

-

"Evroliga još meri, Beograd je ozbiljan kandidat. Što se tiče organizacije događaja tu nema problema, Beograd je bez premca u tome. Tu nema nikakvih mistifikacija, vidim da mnogi to povezuju sa Zvezdom'', istakao je Čović i na kraju poželeo i Partizanu da Zvezdi uskoro pravi društvo u Evroligi.

"Ja bih da Zvezda i Partizan budu u Evroligi, pa i još neki klub ako je moguće. Naš region zaslužuje dva mesta", poruka je Nebojše Čovića.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Čović: Razmišljamo o Blažiču i Simonoviću, Evroliga se ponavlja ako se prekine sezona

Izvor: MozzartSport.com, 13.Maj.2020

"Žao mi je, možda je neko tužan. I mi smo ranije bili prvi u ABA ligi u regularnom delu, pa nismo imali direktno mesto u Evroligi", dodao je predsednik crveno-beli..Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović otkrio je u razgovoru zat televiziju B92 da je Crvena zvezda zainteresovana za svoje bivše...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.