Ćović: Možda će neko biti tužan  Evroliga se ponavlja ako se prekine ova sezona

Izvor: B92, 13.Maj.2020, 17:40

Ćović: Možda će neko biti tužan " Evroliga se ponavlja ako se prekine ova sezona

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je na TV B92 u emisiji "Fokus".

Čović se dotakao brojnih tema, među kojima i kakve će biti odluke Evrolige i ABA lige o ovoj sezoni, pogođenoj pandemijom koronavirusa.

Proćitajte još

*Čović o povratku Radonjića: Bilo je ponuda u novembru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Čović je poručio da će sve biti uskoro poznato.

"Ako se sezona nastavi igraće se do kraja regularnog dela, pa onda Fajnal-ejt. Ukoliko se ne nastavi onda se sezona ne piše, odnosno ponavlja se. Žao mi je, možda je neko tužan. I mi smo ranije bili prvi u ABA ligi u regularnom delu, pa nismo imali direktno mesto u Evroligi", rekao je Čović.

On je dodao da je veliko pitanje šta će biti na kraju, posebno jer mnogi klubovi nemaju američke košarkaše na raspolaganju.

"Što se nas tiče, imamo potvrdu da će se stranci vratiti, ali ne znamo da li će moći. Veliko je pitanje zbog saobraćaja iz SAD. Tamo mora da se spusti kriva, to će se desiti, prema najavama, tek u drugoj polovini septembra. Situacija je šarena. Postoji i primer Makabija, ima 14 Amerikanaca koji nisu u Izraelu. Ukupno ih ima 90 u Evroligi i ako se ne vrate ugrožena je regularnost".

Beograd se kandidovao za organizatora završnog turnira Evrolige.

"Evroliga još meri, Beograd je ozbiljan kandidat. Što se tiče organizacije događaja tu nema problema, Beograd je bez premca u tome. Tu nema nikakvih mistifikacija, vidim da mnogi to povezuju sa Zvezdom", rekao je Čović i dodao da bi voleo da region dobije dva evroligaša naredne sezone.

"Ja bih da Zvezda i Partizan budu u Evroligi, pa i još neki klub ako je moguće. Naš region zaslužuje dva mesta", zaključio je Čović.
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čović nagovestio rasplet? ''Žao mi je, možda je neko tužan...''

Izvor: Sportske.net, 13.Maj.2020

Da li će se već za desetak dana ispostaviti da je u pravu?..Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je danas u emisiji ''Fokus'' na TV B92...Naravno, u prvom planu su opcije mogućeg raspleta u vezi sa nastavkom prekinute sezone, a Čović je izneo svoja očekivanja u iščekivanju zvanične...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.