Čović: Razmišljamo o Blažiču i Simonoviću, Evroliga se ponavlja ako se prekine sezona

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.05.20. | 18:10

"Žao mi je, možda je neko tužan. I mi smo ranije bili prvi u ABA ligi u regularnom delu, pa nismo imali direktno mesto u Evroligi", dodao je predsednik crveno-beli

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović otkrio je u razgovoru zat televiziju B92 da je Crvena zvezda zainteresovana za svoje bivše igrače Jaku Blažiča i Marka Simonovića, kao i šta s će se dešavati ukoliko čitave sezona bude ubustavljena.

Simonović je nedavno oktrio da je imao opciju da se vrati na Mali Kalemegdan i prošlog leta, ali je to stopirao bivši trener crveno-belih Milan Tomić.

Izabrane vesti

"Jaka nam je interesantan, Simonović nam je interesantan, još pet-šet igrača, ali nije to pijaca pa da trgujete. To su naši ljudi, koji su bili sa nama, vrlo nam je interesantno da dođu, ali moram da kažem da je Evroliga dala sugestiju da se zastane sa potpisivanjem novih ugovora, jer se sprema seleri-kep i nećemo da radimo ništa ispod žita", rekao je Čović gostujući u emisiji Fokus.

Predsednik Crvene zvezde poručuje da će uskoro biti jasno.

"Ako se sezona nastavi igraće se do kraja regularnog dela, pa onda Fajnal ejt. Ukoliko se ne nastavi onda se sezona ne piše, odnosno ponavlja se. Žao mi je, možda je neko tužan. I mi smo ranije bili prvi u ABA ligi u regularnom delu, pa nismo imali direktno mesto u Evroligi", dodao je Čović.

Poslednjih dana u medijima se često pominje ime Dejana Radonjića.

"Video sam tu kampanju i neki put nije dobro kada imate kampanju i namećete se na taj način, što možda nije vezano za Dejana... Niko u Zvezdi nije osvojio ništa sam. Svi smo to uradili zajedno. Ne može tako da budu vaši uspesi, a svi ostali su napravili neuspehe. Jako se dobro sećam kada smo izgubili Fajnal for ovde od Cibone u Areni, morao sam da provedem noći i noći da mi ne smene trenera. Jedno su emocije, jedno je biti zaljubljen i tako dalje, ali moramo da funkcionišemo kao ozbiljan klub. Drugo, neki od tih trenera koji se pominju imali su ponudu u novembru da dođu u Zvezdu".

Mnogi klubovi verovatno neće imat američke košarkaše na raspolaganju.

"Što se nas tiče, imamo potvrdu da će se stranci vratiti, ali ne znamo da li će moći. Veliko je pitanje zbog saobraćaja iz SAD. Tamo mora da se spusti kriva, to će se desiti, prema najavama, tek u drugoj polovini septembra. Situacija je šarena. Postoji i primer Makabija, ima 14 Amerikanaca koji nisu u Izraelu. Ukupno ih ima 90 u Evroligi i ako se ne vrate ugrožena je regularnost".

Beograd se kandidovao za organizatora završnog turnira Evrolige.

"Evroliga još meri, Beograd je ozbiljan kandidat. Što se tiče organizacije događaja tu nema problema, Beograd je bez premca u tome. Tu nema nikakvih mistifikacija, vidim da mnogi to povezuju sa Zvezdom".

Čović smatra da regionalna košarka zaslužuje više od jednog mesta u elitnom takmičenju.

"Ja bih da Zvezda i Partizan budu u Evroligi, pa i još neki klub ako je moguće. Naš region zaslužuje dva mesta", zaključio je Čović.

Foto: Star Sport


tagovi

Nebojša ČovićJaka BlažičMarko Simonović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara