Burusis najzvučnije ime - Sa ovim timom Grci dolaze u Beograd

Izvor: Sportske.net, 21.Nov.2018, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burusis najzvučnije ime - Sa ovim timom Grci dolaze u Beograd

Selektor "Orlova" nije mogao da računa na igrače iz Evrolige, isti je slučaj i sa njegovim kolegom koji predvodi Grčku.

Košarkaška reprezentacija Srbije odigraće 30. novembra i 3. decembra poslednje dve utakmice u kalendarskoj godini na izmaku i tako privesti kraju borbu za plasman na Mundobasket.

"Orlovi" u okviru trećeg i četvrtog kola Grupe L gostuju Izraelu i dočekuju Grčku, a selektor Aleksandar Đorđević u utorak je saopštio spisak igrača na koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << računa za te utakmice.

Iz dobro poznatih razloga selektor neće imati na raspolaganju NBA igrače i one koji nastupaju za evroligaše, a takva je situacija i u selekciji Grčke.

Tanasis Skurtopulos saopštio je spisak na kojem se nalazi 14 igrača. Nema članova NBA timova i igrača koji nastupaju za evroligaše. Evo ko će biti u konkurenciji za duele sa Nemačkom i Srbijom:

Janis Atineu (PAOK), Panajotis Vasilopulos (Peristeri), Haris Janopulos (AEK), Nikos Gikas (Prometej), Antonis Konijaris (PAOK), Janulis Larencakis (AEK), Mihalis Luncis (Lavrio), Dimitris Mavroeidis (Kolos), Vasilis Murtos, Janis Burusis (Žeđang Lajons), Lefteris Bohoridis (Aris), Hristors Salustros (Prometej), Mihalis Cairelis (Prometej), Linos Hrisikopulos (PAOK).

Grčka je već obezbedila plasman na Mundobasket, tako da poslednje četiri utakmice u Grupi L neće imati takmičarski značaj za Helene.

Poslednjeg dana novembra Grci će ugostiti Nemačku u Patri, a 3. decembra gostuju Srbiji u Beogradu.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

BEZ POJAČANjA IZ NBA I EVROLIGE: Grčka protiv Srbije sa Burusisom i igračima iz domaće lige

Izvor: Večernje novosti, 21.Nov.2018

Selektor reprezentacije Grčke Tanasis Skurtopulos objavio je spisak od 14 košarkaša za utakmice protiv Nemačke i Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Selektor reprezentacije Grčke Tanasis Skurtopulos objavio je spisak od 14 košarkaša za utakmice protiv Nemačke...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.