Alves o frustraciji u Torinu i odlasku iz Juventusa: Nisam lud! U svlačionici nije bila dozvoljena muzika, a ja bez nje i plesa ne mogu da živim

Izvor: MozzartSport.com, 13.Jul.2017, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alves o frustraciji u Torinu i odlasku iz Juventusa: Nisam lud! U svlačionici nije bila dozvoljena muzika, a ja bez nje i plesa ne mogu da živim

Brazilac o nezadovoljstvu tokom boravka u Torinu, ali i odluci da izabere Pariz pre Mančestera

Dani Alves i Juvenus, delovalo je mirno, srećno i spokojno, ali nije bilo tako. Brazilac je juče i zvanično promovisan u Parizu, zadužio je dres sa brojem 32 i potpisao dvogodišnji ugovor vredan 14.000.000 evra, ali u razgovoru za francuski L'Ekip poručuje da novac nije glavni razlog njegovog odlaska iz Torina.

Jedan od najboljih desnih bekova na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << planeti otkriva da je bilo mnogo nesuglasica i mimoilaženja između njega i kluba, kao i običnih životnih stvari preko kojih nije mogao da pređe.

„Bilo je potrebno neko vreme da se napravi veza između onoga što sam ja mislio i onoga što oni misle, a kada smo pronašli tu vezu došli su rezultati. Ono što sam ja mogao da im donesem jesu dobra atmosferu u slvačionici“, rekao je Alves za ugledni francuski list.

Odakle onda frustracija?

„Evo primera. U svlačionici nam nije bilo dozvoljeno da puštamo muziku, a ja bez muzike i plesa ne mogu da živim. Ja nisam lud i osoba koja želi da promeni sva pravila, svako ima svoj način da pronađe energiju i prenese je drugima. Volim da atmosfera bude pozitivna i kolegijalna, moramo da pronađemo način da tako bude, razmišljao sam o dobrobitu kolektiva. Bio sam sumnjičav, ali malo pomalo stvari su se popravljale i imali smo dobar drugi deo sezone. Ja sam spontana osoba, ali nikada ne pokušavam da povredim nekoga drugog ili da smetam bilo kome“.

Brazilac je doneo iznenađujuću odluku i umesto Mančester Sitija, koji vodi Đozep Gvardiola, ipak odabrao finansijski bolju ponudu iz Pariza.

„Razgovarao sam sa Gvardiolom, objasnio sam mu svoje razloge. Mnogo toga smo doživeli zajedno, imamo veliko poštovanje, ali na kraju sam doneo odluku. Nisam došao zbog samo jednog razloga, već više njih, pre svega je to spektakularan projekat. Mislim da je klub blizu ostvarenja svojih ciljeva i postaju istinski velikan. Imam mnogo prijatelja ovde i uvid u to kako se rade stvari. Svakih nekoliko dana sam imao pozive od njih, objasnili su mi projekat, ambicije i uspeli da me ubede. Još jedna stvar koja je bila važna jeste blagostanje moje žene i mogućnost da provede jedan deo svog života u gradu kao što je Pariz. Kada sam dolazio u Juventus odlučivao sam sam, bez konsultacija familije. Oni nisu imali kvalitet života kakvom su se nadali, ali su me ispratili. Zbog toga sam ovoga puta sve te stvari uzeo u obzir kada sam donosio odluku“, rekao je Alves.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.