ASS: Izgradnja atletske hale u toku

Izvor: B92, 03.Feb.2014, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ASS: Izgradnja atletske hale u toku

Atletski savez Srbije saopštio je da je pri kraju prva faza izgradnje dvorane u Beogradu, za koju je ove godine izdvojeno iz budžeta 2,1 miliona evra.

ASS se oglasio povodom apela atletičara Emira Bekrića, koji je zbog tehničke greske bio diskvalifikovan na mitingu u Moskvi, da se konačno izgradi dugo očekivana dvorana u Beogradu.

"Atletski savez i Ministarstvo omladine i sporta podržavaju inicijativu našeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << atletičara jer dvorana je svakako nešto što našim atletičarima nedostaje i bez čega se teško stvaraju vrhunski rezultati. Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo odbrane i Atletski savez Srbije su nakon niza inicijativa i zajedničkih aktivnosti 26. juna 2013. godine zvanično počeli sa izgradnjom prve atletske dvorane za koju je MOS izdvojio novčana sredstva, MO je dalo zemljište i potrebnu infrastrukturu, ASS je finansirao projekat.", kažre se u saopštenju Saveza.

Kako se naglašava dalje, "dolaskom Vanje Udovičića na mesto ministra sporta pokrenuta je s mrtve tačke izgradnja atletske dvorane i ministar je na tome svakodnevno angažovan".

"Od prvog dana MOS je za te namene u 2014. godini ukupno izdvojio oko 2,1 milion evra. Nakon jedne godine pri završetku je prva faza u kojoj je izgrađena podloga za stazu, čelična konstrukcija, tribine, deo pratećih struktura i prostorija", kaže se u saopštenju AŠ i dodaje da je sada u pripremi proces javnih nabavki za završetak dvorane.

ASS je podsetio da je uz Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet Srbije, sponzore i donatore obezbedio najbolje uslove za pripreme atletičara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ASS: Dvorana napreduje po planu

Izvor: Mondo, 03.Feb.2014

Atletski savez Srbije saopštio je da je pri kraju prva faza izgradnje atletske dvorane u Beogradu, za koju je ove..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.