Suviše si lepa da bi igrala - Sloboda Mićalović zbog lepote nije dobila ovu ulogu - Pozvala feministkinje u pomoć

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 22:08

"Suviše si lepa da bi igrala" - Sloboda Mićalović zbog lepote nije dobila ovu ulogu - Pozvala feministkinje u pomoć

Glumica otkrila i drugu stranu medalje.

Poznata glumica Sloboda Mićalović važi za jednu od najlepših srpskih glumica. Gostujući u jednoj emisiji otkrila je da joj lepota nije uvek išla u prilog, te da neke uloge upravo zbog toga nije dobila.

Glumica je takođe da je za nju važno da održava psihofizičku higijenu, ali da u njenom slučaju i zbog posla kojim se bavi nije dovoljno da bude samo lepa.

 

- Trebalo mi je 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godina možda da se duplo više dokazujem na ovaj ili onaj način i svaki put bi me iznova, iznova otkrivali. Uradim "Na mlečom putu" oni kažu: "Kako je ovo odigrala", uradim "Korene", kažu: "Kako je ovo odigrala, konačno je proglumila". Tako me non-stop otkrivaju, ne znam dokle će to da traje, bolelo me je ali nisam imala problem zato što ja sebe uopšte tako ne doživljavam niti mi je to prioritet, ja volim da budem uredna, volim da se lepo obučem volim da budem umivena i da mirišem i da imam tu psihofizičku higijenu ali meni nikada nije bio prioritet, ja nisam manekenka, ja sam glumica i meni ne ide u prilog da budem samo lepa. Mogu ja da budem lepa posle premijere ali u tom trenutku - rekla je Boba u emisiji "Balkanskom ulicom".

Glumica se takođe dotakla teme feminizma, te istakla da podržava feminizam kao koncept, ali da je neophodno u svemu imati meru.

Objasnila je da je ona za to da se žene kao nežniji pol štite, ali kako navodi, zalaže se i za to da se uvažavaju i muškarci, te da ni oni nisu dužni da ih bilo ko ugnjetava i maltretira.

- Setila sam se sada, recimo, da mi je jedan reditelj, vrhunski naš reditelj rekao da sam odlično na tom probnom snimanju sve uradila, ali da sam mu suviše lepa da bih igrala, recimo, ženu koja je alkoholičar. Na primer, ja ne mogu da se složim s tim, jer da je bio argument ti možeš da odigraš ili ti ne možeš da odigraš, to je argument, a ovo... I šta ćemo sad, gde su feministkinje da me brane? Gde ste da me odbranite? Upomoć. Tu je tragedija, da ti vidiš jednu ženu koja se ne snalazi, koja ima sve predispozicije da bude srećna, ti kao psiholog mi reci, tu je drama, tu je ono da ti nađeš gde je zapela - nadovezala se glumica.

Srbija Danas/Blic TV
Pogledaj vesti o: Sloboda Mićalović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.