Sloboda Mićalović od večeras zauzima mesto u VRUĆOJ STOLICI, učesnicima neće biti svejedno

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2017, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sloboda Mićalović od večeras zauzima mesto u VRUĆOJ STOLICI, učesnicima neće biti svejedno

Ona ne odmara ni tren.

Nema letnjeg raspusta za glumicu Slobodu Mićalović Ćetković koja ovih dana u ulozi Ane Dandolo snima poslednje kadrove igrane serije RTS "Nemanjići - rađanje kraljevine", a od večeras presedava žirijem zlatne selekcije festivala "Kestenburg" u Banjaluci.

Naš proslavljeni režiser Emir Kusturica će sa "No smoking orkestrom" koncertom svečano otvoriti međunarodni festival studentskih pozorišta, koji će trajati do 3. avgusta u gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Vrbasu. On je "Kestenburg" pohvalio poredeći ga sa njegovim proslavljenim "Kustendorfom" i izjavio da mu je izuzetno zadovoljstvo da bude deo ovako velikog i značajnog kulturnog projekta u Banjaluci.

Baš kao i u Kanu, Sloboda će večeras biti rame uz rame sa Kusturicom, ali ovoga puta njena uloga je da ocenjuje predstave sa šest gradskih pozorišnih bina, u kojima će igrati 200 mladih glumaca iz 14 zemalja sa svih strana sveta.

A post shared by Sloboda (@sloboda_micalovic_boba) on Jul 21, 2017 at 6:56am PDT

- Pre svega, želim da uživam u svežini i kreativnosti mladih ljudi - poručuje Sloboda. - Sigurna sam da imaju šta da ponude. Što se tiče nagrada, to je važno, ali ne toliko koliko je važno kojim putem su krenuli, kakav ukus imaju kada je pozorište u pitanju, samim tim i umetnost. Program "Kestenburga" biće jako zanimljiv, zbog predstava iz različitih zemalja.

Slobodi će ovo ujedno biti i mali predah od snimanja serije "Nemanjići", u kojoj, po scenariju Gordana Mihića i u režiji Marka Marinkovića, tumači Anu Dandolo, suprugu Stefana Prvovenčanog, koga nam "oživljava" njen suprug Vojin Ćetković. Tako se ovaj glumačko-bračni par u autentičnim kostimima srednjovekovne Srbije ponovo našao pred oltarom. Prvi put su to učinili u ulogama Anđelke i Tome u seriji "Ranjeni orao", godinu dana kasnije privatno su se jedno drugome zakleli na večnu ljubav u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Beogradu, a sada i kao Nemanjići.
Pogledaj vesti o: Sloboda Mićalović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.