Zločin bez granica: Fosfornim bombama na Raku

Izvor: Vesti-online.com, 05.Avg.2017, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zločin bez granica: Fosfornim bombama na Raku

"Međunarodna koalicija na čelu sa SAD izvela je vazdušni napad fosfornim bombama na bolnicu u sirijskoj Raki", saopštila je sirijska agencija SANA pozivajući se na zamenika direktora lokalnog ogranka "Crvenog polumeseca".

- Bolnica je bombardovana sa više od 20 projektila čiji su cilj bili agregati, vozila hitne pomoći i odeljenje u bolnici - rekla je zamenica direktora sirijskog "Crvenog polumeseca" Dina al Asad koja, prema agenciji, živi u Raki.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Prema njenim rečima, u bolnici nije bilo terorista ID.

Asadova je istakla da bolnica opslužuje oko 100.000 ljudi u gradu.

Agencija SANA javila je da su fosforne bombe primenjene tokom koalicionih vazdušnih napada na Raku 9. juna.

Agencija navodi da je u napadima stradalo najmanje 17 osoba.

Koalicija na čelu sa SAD koja se bori protiv ID saopštila je da upotrebljava beli fosfor u Siriji u skladu sa međunarodnim standardima, preduzimajući sve mere opreza protiv civila.

Međunarodna organizacija za ljudska prava Hjuman rajts voč kritikovala je upotrebu fosfornih bombi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.