Žestoki udari: Ipaljeno 150 raketa na Tel Aviv VIDEO

Izvor: B92, 07.Okt.2023, 20:22

Žestoki udari: Ipaljeno 150 raketa na Tel Aviv VIDEO

Oružano krilo militantne grupe Hamas saopštilo je danas da je ispalilo 150 raketa na Tel Aviv, javlja Rojters.

Napad, operacija "Potop Al Aksa", kako ga je nazvao Hamas, usledio je jedan dan posle 50. godišnjice Jom Kipurskog rata koji je počeo, takođe, iznenadnim napadom Egipta i Sirije na teritoriju koju je Izrael osvojio u kratkom sukobu 1967. godine.

Palestinska islamistička grupa Hamas ranije danas je ispalila veliki broj raketa na južne delove Izraela, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a sirene za opasnost oglasile su se i u Tel Avivu i Berševi.

Hamas je poručio da je ispaljeno 5.000 raketa u prvom granatiranju, dok je izraelska vojska saopštila da je reč o 2.500 raketa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamas: Tek smo počeli

Izvor: B92, 07.Okt.2023

Husam Badran, član političkog biroa Hamasa, izjavio je danas da je napad te militantne grupe tek u ranoj fazi, javlja "Tajms of Izrael"...Badran je rekao da je napad, koji je grupa nazvala "Oluja Al Aksa", usledio nakon pažljive pripreme sa ciljem da se Izrael iznenadi...On je istakao da se ova bitka...

Nastavak na B92...

DA LI ĆE HEZBOLAH DA UĐE U RAT? Hamasa nije sam isplanirao napad, Izrael primio veliki udarac: Svi strepe od OVOG SCENARIJA

Izvor: Blic, 08.Okt.2023, 05:56

Jedan dan nakon 50. godišnjice oktobra 1973. godine, Hamas je pokrenuo ogromnu iznenadnu ofanzivu protiv Izraela.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.