Hamas: Tek smo počeli

Izvor: B92, 07.Okt.2023, 23:45

Hamas: Tek smo počeli

Husam Badran, član političkog biroa Hamasa, izjavio je danas da je napad te militantne grupe tek u ranoj fazi, javlja "Tajms of Izrael".

Badran je rekao da je napad, koji je grupa nazvala "Oluja Al Aksa", usledio nakon pažljive pripreme sa ciljem da se Izrael iznenadi.

On je istakao da se ova bitka razlikuje od svih prethodnih rundi sukoba i pozvao arapske posrednike da prenesu Izraelu da mora da napusti palestinske okupirane teritorije.

Badran je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Hamas od njih ne očekuje da budu posrednici, već da podrže njihovu poziciju.

Kako navodi izraelski list, kao i brojni lideri Hamasa koji su danas izdali saopštenja, Badran tvrdi da je napad motivisan izraelskom kontrolom nad džamijom Al Aksa u Jerusalimu.

Badran, takođe, krivi izraelsku politiku na Zapadnoj obali i tretman prema palestinskim zatvorenicima za napad, dodajući da su Palestinci "vlasnici ove zemlje i da ova okupacija neće trajati večno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.