Izvor: Blic, 25.Mar.2016, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoke borbe u Palmiri, pojavili se NOVI SNIMCI drevnog grada

Sirijska vojska i džihadisti Islamske države vode danas žestoke borbe na periferiji Palmire, javljaju sirijski državni mediji i opozicioni aktivisti. Prema najnovijim informacijama, sirijska vojska je zauzela drevnu citadelu u ovom gradu i nastavlja da napreduje. U međuvremenu, ruski mediji su objavili prve ekskluzivne snimke Palmire iz vazduha.

Exclusive video footage from today's #Palmyra, #Syria. #SAA is about >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to free it from #ISIS. video by @epoddubny pic.twitter.com/7GQwRcWv0k

Sirijski vojni zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman, izjavio je za novinsku agenciju SANA da su vladine snage zauzele uzvišenje u blizini citadele u Palmiri, kao i nekoliko brda koja okružuju grad.

Sirijska vojska uspela je juče da nakratko uđe u Palmiru, ali su je džihadisti Islamske države odbili. Borbe se danas vode na ulazima u grad.

Islamska država zauzela je drevni grad u centralnoj Siriji u maju prošle godine. Militanti su uništili veliki deo čuvenih arheoloških nalazišta. Sirijska vojska, uz podršku ruskih aviona, pokušava da povrati kontrolu nad Palmirom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.