Žestoke borbe koalicije i ekstremista u Siriji

Izvor: B92, 10.Feb.2019, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoke borbe koalicije i ekstremista u Siriji

Žestoke borbe vode se između arapsko-kurdske koalicije koju podržava Vašington i ekstremista Islamske države, prenela je jedna nevladina organizacija.

Sirijske demokratske snage (SDF) objavile su juče da pokreću konačnu ofanzivu da eliminišu poslednje džepove pod kontrolom ekstremista u istočnoj sirijskoj provinciji Deir ez Zur. Radi se o sektoru od oko četiri kvadratna kilometara od sela Baguz na iračkoj granici.

Sirijska opservatorija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za ljudska prava javila je da se jutros vode jake borbe, uz vazdušne i artiljerijske udare međunarodne koalicije predvođene SAD-om.

"Borba je u toku. Bilo je žestokih okršaja jutros, sa eksplozijama mina", rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman. ;

Između 500 i 600 terorista još nalaze se u poslednjim džepovima pod kontrolom Islamske države, rekao je portparol Sirijskih demokratskih snaga Mustafa Bali.

On je juče rekao da je pre pokretanja ofanzive više od 20.000 civila evakuisano iz te oblasti.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.