Žestoke borbe koalicije i ekstremista u Siriji

Žestoke borbe vode se između arapsko-kurdske koalicije koju podržava Vašington i ekstremista Islamske države, prenela je jedna nevladina organizacija.

Izvor: Beta

Nedelja, 10.02.2019.

12:26

Žestoke borbe koalicije i ekstremista u Siriji
Foto: GettyImages

Sirijske demokratske snage (SDF) objavile su juče da pokreću konačnu ofanzivu da eliminišu poslednje džepove pod kontrolom ekstremista u istočnoj sirijskoj provinciji Deir ez Zur. Radi se o sektoru od oko četiri kvadratna kilometara od sela Baguz na iračkoj granici.

Sirijska opservatorija za ljudska prava javila je da se jutros vode jake borbe, uz vazdušne i artiljerijske udare međunarodne koalicije predvođene SAD-om.

"Borba je u toku. Bilo je žestokih okršaja jutros, sa eksplozijama mina", rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman. ;

Između 500 i 600 terorista još nalaze se u poslednjim džepovima pod kontrolom Islamske države, rekao je portparol Sirijskih demokratskih snaga Mustafa Bali.

On je juče rekao da je pre pokretanja ofanzive više od 20.000 civila evakuisano iz te oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: