Zajednički udar: Uništen je

Izvor: B92, 05.Avg.2023, 23:12

Zajednički udar: Uništen je

Vazdušno-kosmičke snage Rusije i Vazduhoplovstvo Sirije uništile su štab terorističke grupe Džabhat An-Nusra.

Uništen je štab terorističke grupe Džabhat An-Nusra, koji su učestvovali u terorističkim napadima na vojsku i civile, u blizini grada Idliba u Siriji, rekao je na brifingu zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji (CPVS) kontraadmiral Vadim Kulit.

"U oblasti grada Idliba, zajedničkim udarom ruskih Vazdušno-kosmičkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snaga i Vazduhoplovstva SAR uništen je štab terorističke grupe Džabhat al-Nusra. Bilo je lica koja su učestvovala u organizovanju i izvođenju sabotaže i terorističkim napadima na sirijske vladine snage i civilno stanovništvo", rekao je Kulit, prenosi Ria novosti.

On je naveo da su tokom proteklog dana u zoni deeskalacije zabeležena četiri granatiranja od strane terorističke grupe Džabhat al-Nusra u provinciji Alep. Usled udara protivtenkovske rakete u vozilo Oružanih snaga Sirije, jedan sirijski vojnik je poginuo, a četiri su povređena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruska i sirijska vojska uništile štab An-Nusre u Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2023, 03:16

Vazdušno-kosmičke snage Rusije i Vazduhoplovstvo Sirije uništile su štab terorističke grupe Džabhat An-Nusra, koji su učestvovali u terorističkim napadima na vojsku i civile, u blizini grada Idliba u Siriji, rekao je na brifingu zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.