Zaharova: Amerikanci prepreka do mira u Siriji

Izvor: RTS, 19.Dec.2018, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Amerikanci prepreka do mira u Siriji

Prisustvo američkih snaga u Siriji počinje da bude opasna prepreka na putu do mira, navodi portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Marija Zaharova je SAD optužila da svoje vojnike drže nelegalno u Siriji.
"Od faktora u borbi protiv terorizma, nelegalno američko prisustvo u Siriji postaje opasna prepreka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na putu do mirovnog sporauzma", izjavila je Zaharova, prenosi Rojters.
Osvrnula se i na situaciju sa Ukrajinom napominjući da će novi prolazak ukrajinskih mornara kroz Kerčki moreuz, koji je najavio  ukrajinski sekretar Saveta za nacionalnu bezbednsot Aleksanar Turčinov, biti smatran kao nova neodgovorna provokacija.
"To je apsolutno neodgovorno. Jedini cilj toga je da pogorša situaciju", rekla je Zaharova.
Turčinov je u intervjuu za Bi-Bi-Si izjavio da postoji mogućnost novog pokušaja ukrajinskih brodova da prođu kroz Kerčki moreuz a nije isključio ni mogućnost uklanjanja krimskog mosta. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.