Zaharova: Amerikanci prepreka do mira u Siriji

Prisustvo američkih snaga u Siriji počinje da bude opasna prepreka na putu do mira, navodi portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Marija Zaharova je SAD optužila da svoje vojnike drže nelegalno u Siriji.

"Od faktora u borbi protiv terorizma, nelegalno američko prisustvo u Siriji postaje opasna prepreka na putu do mirovnog sporauzma", izjavila je Zaharova, prenosi Rojters.

Osvrnula se i na situaciju sa Ukrajinom napominjući da će novi prolazak ukrajinskih mornara kroz Kerčki moreuz, koji je najavio  ukrajinski sekretar Saveta za nacionalnu bezbednsot Aleksanar Turčinov, biti smatran kao nova neodgovorna provokacija.

"To je apsolutno neodgovorno. Jedini cilj toga je da pogorša situaciju", rekla je Zaharova.

Turčinov je u intervjuu za Bi-Bi-Si izjavio da postoji mogućnost novog pokušaja ukrajinskih brodova da prođu kroz Kerčki moreuz a nije isključio ni mogućnost uklanjanja krimskog mosta. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво