ŽESTOKI UDARI NA JUGU SIRIJE! Izraelci bombardovali sirijske vojne mete (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2020, 12:20

ŽESTOKI UDARI NA JUGU SIRIJE! Izraelci bombardovali sirijske vojne mete (VIDEO)

Izraelski helikopteri ispalili rakete na sirijske vojne punktove

Izraelski borbeni avioni i helikopteri napali su sinoć vojne mete sirijske vojske.

Do bombardovanja je došlo nekoliko sati nakon što je sprečeno ubacivanje ekstremista iz Sirije koji su pokušavali da podmetnu eksploziv, navedeno je u saopštenju izraelske vojske.

Na meti su bili osmatrački punktovi, postrojenja protivavionske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << artiljerije i komandni i kontrolni sistemi u sirijskim vojnim bazama.

#BREAKING

Syrian air defenses intercept ‘hostile' targets over #Damascus, IDF confirms multiple strikes https://t.co/RgKqwdZgjF#SputnikBreaking

— 🌎 Sarwar 🌐 (@ferozwala) August 3, 2020

Sirija je potvrdila udare, navodeći da su izraelski helikopteri ispalili rakete na sirijske vojne punktove i da je bilo materijalne štete.

This is the moment when four terrorists attempted to plant explosives near the security fence between #Israel and #Syria last night...

...and the moment we stopped them.

We will continue to defend Israel's borders from all enemy threats. pic.twitter.com/bQPGPiJFlg

— Israel Defense Forces (@IDF) August 3, 2020

Izrael je osvojio Golansku visoravan u ratu 1967. godine i kasnije je anektirao tu teritoriju. Izraelsku aneksiju priznale su samo SAD.

U ponedeljak su vojnici Izraela likvidirali četiri osobe koje su pokušale da postave ekslozivnu napravu na sirijsko-izraelskoj granici.

Više o situaciji u Siriji možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.