ŽESTOKE BORBE KOD PALMIRE: Sirijska vojska odbila snažan napad džihadista na aerodrom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2016, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽESTOKE BORBE KOD PALMIRE: Sirijska vojska odbila snažan napad džihadista na aerodrom (VIDEO)

Sirijska vojska i snage samoodbrane odbile su snažan napad militanata terorističke organizacije DAEŠ na bazu T-4 koja se nalazi 90 km od Palmire

, saopštio je Sputnjiku izvor u sirijskoj samoodbrani.

„Vojska i snage samoodbrane odbile su snažan napad DAEŠ-a na avio-bazu T-4. Napad je bio sa jugozapada, neprijatelj se povukao“, rekao je sagovornik agencije. Prema rečima izvora, avio-baza se nalazi pod stalnim minobacačkim i raketnim napadima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Sa jugozapadne strane teroristi su se približili bazi T-4 na 3-4 kilometara, što stvara realnu pretnju tu vazdušnu bazu.

Vojni aerodrom T-4 je glavno utvrđenje i prva linija odbrane vladinih snaga na ulazu u grad Homs sa strane Palmire.

Teroristi su nakon zauzimanja Palmire uspeli da se pomere na 90 kilometara udaljenosti od Homsa. Oni prete da zauzmu grad Karijatejn i nastavljaju da napadaju pozicije sirijske vojske kod Palmire.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.