ŽESTOKA POLICIJSKA AKCIJA U NEMAČKOJ: Uhapšen Sirijac koji je planirao BOMBAŠKI NAPAD na aerodrom (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 11.Okt.2016, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽESTOKA POLICIJSKA AKCIJA U NEMAČKOJ: Uhapšen Sirijac koji je planirao BOMBAŠKI NAPAD na aerodrom (FOTO)

Sirijski izbeglica koji je u ponedeljak uhapšen u Nemačkoj planirao je bombaški napad na aerodrom u Berlinu u ime Islamske države, izjavio je direktor nemačke obaveštajne službe Hans-Georg Masen, javlja danas AFP.

- Dobili smo informacije od tajnih službi da je on prvobitno nameravao da napadne vozove u Nemačkoj, ali je potom doneo konačnu odluku da izvede napad na jedan od berlinskih aerodroma - rekao je Masen nemačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kanalu ARD.

Iako su neki nemački mediji proteklog vikenda nagovešavali da je osumnjičeni, 22-godišnji Džabel Albakr, imao na umu takav cilj, ovo je bila prva zvanična potvrda njegovih namera, navodi francuska agencija.

Foto: Tankug/AP

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer saopštio je u ponedeljak da je uhapšeni izbeglica iz Sirije planirao da u Nemačkoj izvede napade slične onima u Briselu i Parizu.

- Prema onome što dosad znamo, pripreme u Hemnicu su bile slične pripremama za napade u Parizu prošle godine i Briselu u martu - naveo je on u saopštenju.

Foto: Tankug/AP

Šef istražne kancelarije u Saksoniji Jerg Mihaelis je izjavio da je 22-godišnji izbeglica Džaber Albakr najverovatnije bio inspirisan Islamskom državom i da njegovo ponašanje ide toj teoriji u prilog, prenele su agencije.

Foto: Tankug/AP

Mihaelis je na konferenciji u Drezdenu rekao da je Albakr praćen još od prošlog meseca.

Albakr je došao u Nemačku kao izbeglica prošle godine i dobio je azil.

Foto: Tankug/AP

Policija je navela da su drugi Sirijci pomogli u njegovom hapšenju.

On je uhapšen u Lajpcigu u noći između nedelje i ponedeljka posle dvodnevne potrage.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DVA POLICAJCA NAPADNUTA U NEMAČKOJ: Mladić (22) uhapšen posle incidenta!

Izvor: Kurir, 11.Okt.2016

...Prema prvim informacijama mladić se nedolično ponašao u vozu i posle opomene policajaca on ga je udario u lice i šutnuo u grudi Potom je napao i drugog policajca koji je došao da pomogne kolegi..Napadča su ubrzo savladali i priveli Pretpostavlja se, kako saopštavaju iz policije, da je mladić...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.