ZAPAD NEMA HUMANOSTI Asad posetio zemljotresom razoreni Alepo (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2023, 20:08

"ZAPAD NEMA HUMANOSTI" Asad posetio zemljotresom razoreni Alepo (VIDEO)

Razorno oštećenje Alepa, drugog najvećeg grada u Siriji, doprinosi nevoljama ratom pogođenog grada.

Sirijski predsednik Bašar el Asad optužio je zapadne zemlje da politizuju humanitarnu krizu u Siriji nakon zemljotresa koji se dogodio šestog februara.

Asad je kratko razgovarao sa novinarima u srušenom naselju Mašarka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Alepu, tokom svoje prve posete području u kome se dogodio zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale.

- Zapad nema humanosti, pa je politizacija u Siriji nešto što bi prirodno uradili - rekao je sirijski predsednik.

Syrian President Bashar al-Assad met with Chief of Staff of the Hashd al-Shaabi, Abu Fadak, in the city of Aleppo 🇮🇶❤️🇸🇾

Al-Assad said to Abu Fadak: “You shed blood for us, so it is not surprising that you now offer aid to us, & I remember your combat role with us.” pic.twitter.com/u0FkaFicrz

— أبو سجاد الكربلائي | HST 🇮🇶 (@Twelver313) February 10, 2023

Tokom današnje posete, Asad je posetio i bolnicu u Alepu, a zatim se sastao i sa spasiocima koji su juče ispod ruševina izvukli sedam živih ljudi i tela 44 preminule osobe.

Tedros Adan Gebrejsus, direktor Svetske zdravstvene organizacije i dr Majkl Rajan, šef SZO za vanredne slučajeve, takođe su stigli danas u Alepo da pomognu u koordinaciji i da pruže podršku u isporuci humanitarne pomoći.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.