Izvor: Blic, 23.Nov.2016, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vehabija Mehmed Tutmić negirao krivicu za ratovanje u Siriji

Na ročištu za izjašnjavanje o krivici u Sudu BiH Mehmed Tutmić negirao je krivicu za boravak na ratištima u Siriji.

Odgovarajući na pitanje sudije da li su njegovi podaci iz optužnice tačni, Tutmić je rekao da on nije Bošnjak, već musliman, prenosi Birn.

Sudija za prethodno saslušanje Staniša Gluhajić je, između ostalog, upitao optuženog i da li mu je poznato kolika je kazna zaprećena za delo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje mu je stavljeno na teret, na šta je Tutmić odgovorio: "Ne znam, nisam ni opterećen".

Tutmića optužnica tereti da je boravio na ratištima u Siriji, gde je bio aktivan u strukturama takozvane "Islamske države".

Pročitajte još:

Iz Tužilaštva BiH ranije su naveli da se optuženi nalazio u bekstvu oko godinu i po, a u međuvremenu je za njim bila raspisana poternica nakon što se nije odazivao na više poziva za izjašnjavanje o krivici pred Sudom BiH.

Policija je Tutmića nedavno locirala i uhapsila u okolini Zenice.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.