Vals: Izbjeglice treba da se zbirnjavaju u blizini Sirije

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2015, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vals: Izbjeglice treba da se zbirnjavaju u blizini Sirije

PARIZ - Francuski premijer Imanuel Vals izjavio je da Evropa mora otvoreno poručiti da više ne može primati toliko izbjeglica i migranata, prenosi Anadolu Agency (AA).

Govoreći za njemačke medije, Vals je istakao da je kontrola vanjskih granica Evropske unije (EU) presudna za budućnost Evrope.

"Ako to ne učinimo, ljudi će reći 'Evropo sad je toga dosta", kazao je Vals uoči susreta u Parizu francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vlade s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Istakao je da Francuska nije poručila izbjeglicama da dolaze u tu zemlju.

"Odluka Njemačke da pozove izbjeglice je častan izbor. Ali nije Francuska ta koja im je rekla 'dođite'", rekao je Vals.

Prema njegovom mišljenju, izbjeglice se trebaju zbrinjavati u zemljama koje se nalaze u blizini Sirije.

"Evropa mora naći rješenja tako da izbjeglice prihvataju i zbrinjavaju zemlje u okruženju Sirije, jer u protivnom, Evropa dovodi u pitanje sposobnost da efikasno nadzire svoje granice", kazao je Vals.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.