Vels: Evropa mora da kaže da više ne može da obezbedi smeštaj migrantima

Izvor: Blic, 25.Nov.2015, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vels: Evropa mora da kaže da više ne može da obezbedi smeštaj migrantima

Francuski premijer Manuel Vals zatražio je danas od EU da ograniči priliv migranata kojima je dozvoljen ulazak u evropski blok usled pojačanih mjera bezbednosti posle terorističkih napada u Parizu.

- Evropa mora reći da više ne može da obezbedi smeštaj velikom broju migranata. To, jednostavno, više nije moguće. Kontrola spoljnih granica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU je od ključne važnosti za budućnost evropskog bloka - rekao je Vals, a prenosi nemački dnevnik "Zidojče cajtung".

Vals je naglasio da se evropski blok mora zaštiti rešavanjem migrantske krize u samom korenu i osiguranjem da više miliona ljudi, koji su pobegli iz Sirije, budu zbrinuti u zemljama na granicama sa tom zemljom, a ne da pokušavaju da stignu do Evrope.

- Evropa mora da pronađe način da osigura da migranti budu zbrinuti u zemljama na granici sa Sirijom. U suprotnom, pod znak pitanja biće stavljena sposobnost Evrope da efikasno kontroliše svoje granice - smatra Vals.

Evropa pokušava da se izbori sa najvećom migrantskom krizom od Drugog svetskog rata, ali zabrinutost za bezbednost je pojačana nakon što su militanti iz "Islamske države" u terorističkim napadima 13. novembra u Parizu ubili 130 osoba.

Tokom sastanka u Briselu krajem prošle sedmice, lideri EU postigli su saglasnost da se do kraja godine izvrše reforme Šengenskog sporazuma.

Evropska komisija sinoć je usvojila pravni okvir za EU da obezbedi finansijsku pomoć Turskoj kako bi se izborila sa više miliona sirijskih izbjeglica smještenih na teritoriji te zemlje, ali izvori iz Brisela ističu da će biti veoma teško pronaći tri milijarde evra koliko zahteva Ankara.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

I Vals pozvao EU da ograniči broj izbeglica koje prima

Izvor: Press, 25.Nov.2015

Francuski premijer Manuel Vals, pozvao je danas Evropsku uniju da ograniči broj izbeglica koje prima, imajući u vidu oštre mere bezbednosti uvedene nakon terorističkih napada u Parizu 13. novembra. .           "Evropa...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.