VRATILI IM MILO ZA DRAGO: Sirijska vojska napala Tursku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2017, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VRATILI IM MILO ZA DRAGO: Sirijska vojska napala Tursku!

Turska na udaru Sirije

Prema turskim vojnim izvorima, njihove pogranične snage i vojna ispostava u pokrajini Hataji (Iskendrum) našle su se na udaru sirijskih minobacača.

Zvaničnik turske vojske optužio je Sirijsku arapsku armiju (SAA) da je izvela minobacački napada bez ikakvog upozorenja. Nije bilo žrtava u ovom napadu, a turske snage nisu odgovorile kontranapadom, rekao je zvaničnik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Danas se dogodio još jedan napad i to na granici Turske i sirijske provincije Alepo, a imao je za cilj tursku vojnu ispostavu. Međutim, prema proceni turskih snaga ovaj napad je došao sa teritorije koju kontrolišu Sirijske odbrambene snage (SDF), koje podržavaju Amerikanci u borbi protiv IS, a koje predvode sirijski Kurdi.

Ranije danas, turska vojska napala je kurdsko selo na istoj teritoriji ali nisu uspeli da ga zauzmu.

Pokrajinu Hataj aneksirala je Turska 1939. godine nakon kontraverznog referenduma. Sirija i dalje polaže pravo na pokrajinu, koju naziva Iskendrum.

Ostale vesti iz Sirije i Iraka pogledajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.