Izvor: Radio 021, 27.Jul.2019, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užas rata u jednom snimku: Devojčica stradala dok je pokušavala da spase sestru posle vazdušnog napada u Siriji

Uznemirujući snimak na kojem je prikazana devojčica koja svoju mlađu sestru drži za majicu kako ne bi pala sa ruševina zgrade u Siriji proširio se društvenim mrežama.

CNN prenosi da se na snimku vidi kako otac sa užasom gleda svoje ćerke na ivici ruševina zgrade, dok petogodišnja devojčica drži svoju sedmomesečnu sestru za majicu pokušavajući da je spase kako ne bi pala. Ovaj snimak napravljen je u gradu Ariha u sirijskoj provinciji Idlib, nakon što je sirijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vojska izvela vazdušni napad na taj grad.

Devojčice su spasene pre nego što se zgrada na kojoj su bile potpuno urušila, ali je starija sestra umrla od posledica povreda tokom pružanja medicinske pomoći u obližnjoj bolnici, dok je mlađa sestra, koju je spasavala, na intezivnoj nezi. Majka devojčica stradala je u tom vazdušnom napadu.

Snimak je napravio novinar SY24 koji je rekao da najpre nije mogao ništa da vidi od ruševina i prašine, ali da je nakon toga čuo zapomaganje dece i oca, prenosi BBC.

Više od 100 ljudi, uključujući 26 dece, poginulo je u vazdušnim napadima na bolnice, škole, pijace u severozapadnoj Siriji u poslednjih 10 dana, saopštio je UN.



Autor: CNN, BBC, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.