POTRESAN SNIMAK: Beba visi sa raketirane zgrade u Siriji, sestra je drži za majicu (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 27.Jul.2019, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTRESAN SNIMAK: Beba visi sa raketirane zgrade u Siriji, sestra je drži za majicu (VIDEO)

Na potresnoj fotografiji iz Sirije koja kruži društvenim mrežama devojčica (5) drži svoju sedmomesečnu sestru za majicu pokušavajući da je spase Na potresnoj fotografiji iz Sirije koja kruži društvenim mrežama devojčica (5) drži svoju sedmomesečnu sestru za majicu pokušavajući da je spase, prenosi BBC. Na slici se vidi i očajni otac koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << se nalazi par metara više od njih, prenosi Index.hr.Slika je nastala nakon što je sirijska vojska bombardovala je Idlib, a deo onoga što se dogodilo vidi se i na snimku. Bašar al-Šeih novinar je iz SY24 koji se našao na licu mesta. Kako su iz SY24 rekli za BBC, Bašar prvo ništa nije video jer je sve bilo puno krhotina i prašine, samo je čuo zapomaganje muškarca i dečji plač. "A onda je vidio potresni prizor", dodali su i rekli da je i on zatim pomagao u spasavanju.5-year-old Syrian girl dies trying to save her baby sisters from the rubble of their bombed home. pic.twitter.com/TZWAnnTG1X— Al Jazeera English (@AJEnglish) July 25, 2019DEVOJČICA SPASENA SA ZGRADE, ALI STARIJA JE PREMINULA U BOLNICIDve sestre, starija Riham i mlađa Tuka spasene su netom pre nego što se zgrada koja je pogođena raketama urušila. Obe su prevezene u bolnicu, gde je Riham umrla od zadobijenih povreda. Beba Tuka zasad je na intenzivnoj njezi. U raketiranju je umrla i njihova majka.U 10 DANA UBIJENO 103 CIVILA, MEĐU NjIMA 26 DECE"Najmanje 103 civila, od kojih 26 dece, ubijeno je u proteklih deset dana u vazdušnim napadima sirijske vlade i njenih saveznika na škole, bolnice, tprodanice i pekare uz očitu ravnodušnost međunarodne zajednice" rekla je Visoka poverenica UN-a za ljudska prava Mišel Bašele.Bašele je za napade u područjima koja drže pobunjenici optužila vladu i njene saveznike.Napadi su se dogodili s "očitom međunarodnom ravnodušnošću", rekla je."To su civilne mete i nije baš verojatno da su sve pogođene slučajno s obzirom na dosledan obrazac takvih napada", poručila je BašeleVlada je krajem aprila počela napade na pobunjeničku enklavu u severozapadnoj Siriji, poslednje pobunjeničko uporište protiv predsednika Bašara al-Asada, objasnivši da odgovaraju na kršenje primirja.U posljednja tri meseca su zbog napada stotine hiljadaa ljudi pobegle iz svojih domova ili privremenih skloništa u potrazi za utočištem blizu granice s Turskom, a stotine civila je ubijeno, prema podacima ratnih promatračkih skupina.Pokrajina Idlib je, zajedno sa severnom Hamom i zapadnim Alepom, jedno od poslednjih pobunjeničkih uporišta u Siriji nakon osam godina građanskog rata.Područje je demilitarizovano sporazumom o primirju između Rusije i Turske, koja podržava pobunjenike, kako bi se poštedelo 2,7 miliona civila koji tamo žive.Prošle nedelje je UN rekao da je ubijeno više od 350 civila, a 330.000 je bilo p

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

SAV UŽAS SIRIJSKOG RATA U JEDNOJ SLICI: Devojčica (5) očajnički pokušava da spase sedmomesečnu sestru koja visi sa ruševina (VIDEO)

Izvor: Kurir, 27.Jul.2019

Na potresnoj fotografiji iz Sirije koja kruži društvenim mrežama devojčica (5) drži svoju sedmomesečnu sestru za majicu pokušavajući da je spase.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.