Uhapšen sirijski tinejdžer (17) u Berlinu: Otkrili su u oproštajnoj poruci da je planirao krvoproliće!

Izvor: Telegraf.rs, 30.Maj.2017, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen sirijski tinejdžer (17) u Berlinu: Otkrili su u oproštajnoj poruci da je planirao krvoproliće!

Nemačka policija uhapsila je danas sirijskog tinejdžera starog 17 godina koji je osumnjičen da je planirao da izvede samoubilački napad u Berlinu, izjavio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova nemačke države Brandenburg.

Osumnjičeni je uhapšen u regionu Ukermark u severoističnom delu Berlina, navela je na svom tviter nalogu branderburška poliicja, preneo je Rojters, navodeći da za sada nema više detalja.

Tinejdžer je svoje namere jasno otkrio u pismu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << koje je elektronskim putem poslao majci, rekao je ministar unutrašnjih poslova Karl-Hajnc Šreter, prenosi "Dojče vele".

Vlasti su krenule u potragu za osumnjičenim na osnovu informacija iz drugih nemačkih država, dodao je ministar. Policija je navela da je osumnjičeni poslao oproštajnu poruku članovima porodice u kojoj kaže da se "pridružio džihadu", prenosi AP.

- Dokaz o planiranju konkretnog čina još nije identifikovan tokom policijske istrage - precizirala je policija.

Tinejdžer, čije ime nije objavljeno, došao je u Nemačku 2015. kao maloletnik bez pratnje odraslih i registrovao se kao tražilac azila. Od 2016. godine živeo je u domu za maloletne izbeglice u Ukermarku.

Nemački bezbednosni zvaničnici su više puta upozoravali da je Nemačka na meti međunarodnih terorističkih grupa, podseća američka agencija. U decembru je jedan Tunišanin kamionom uleteo među ljude na božićnom vašaru u Berlinu, usmrtivši 12 osoba i ranivši desetine ljudi.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVE PRETNJE NEMAČKOJ: Uhapšen tinejdžer iz Sirije, planirao je teroristički NAPAD?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2017

Nastavlja se stanje straha u najuređenijoj evropskoj državi..Nemačka policija uhpasila je danas sirijskpg tinejdžera starog 17 godina koji je osumnjičen da je planirao da izvede samoubilački napad u Berlinu, izjavio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova nemačke države Brandenburg...Osumnjičeni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.