Uhapšen imam džamije u Prištini

Izvor: RTS, 04.Sep.2014, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen imam džamije u Prištini

Imam džamije Sultan Fatih u Prištini Šefćet Krasnići uhapšen je jutros. Njegovo ime je mnogo puta pominjano u vezi sa podrškom ekstremnom islamizmu.

Uhapšeno je još nekoliko osoba, a policijska akcija je još u toku, objavio je portal Koha.net pozivajući se na izvore u policiji.

Za sada nema informacija o mogućim razlozima hapšenja. Međutim, ime Šefćeta Krasnićija je mnogo puta do sada pominjano u vezi sa podrškom i podstrekivanjem na ekstremni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << islamizam.

Policija Kosova je 11. avgusta širom Kosova uhapsila 40 osoba osumnjičenih za učešće u borbama u Siriji i Iraku uz "Islamsku državu" i "El Nusru", koje su proglašene terorističkim organizacijama.

Skoro svi uhapšeni sumnjiče se za izvršenje tri krivična dela za organizovanje i učešće u terorističkim grupama, podsticanje mržnje ili nacionalne i rasne netrpeljivosti i regrutovanje za terorizam.

Oni su na prvom ročištu u sudu rekli da nisu krivi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koha: Uhapšen imam džamije u Prištini

Izvor: Vesti-online.com, 04.Sep.2014

Imam džamije Sultan Fatih u Prištini, Šefćet Krasnići je uhapšen, objavio je portal Koha.net pozivajući se na izvore u policiji. ..Imam je podstrekivao na ekstremni islamizam? (Foto: Ilustracija)..Portal navodi da je uhapšeno još nekoliko osoba, a da je policijska akcija još u toku... ..Za...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.