Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jul.2015, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Marokanac zbog distribucije islamističke propagande

Španska policija uhapsila je marokanskog državljanina u gradu Badaloni na sjeveroistoku Španije optuženog za distribuciju islamističke propagande putem društvenih mreža, saopšteno je danas iz španskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

U saopštenju se ističe da je uhapšeni pristalica džihadističke organizacije "Islamska država" i da je pozivao na džihad na dva fronta.

"Sa jedne strane upućen je poziv muslimanima da idu u Siriju i Irak gdje bi bili dio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << samoproklamovanog kalifata, a sa druge od onih koji ne mogu da putuju zatraženo je da u svojim matičnim ili zemljama u kojim borave samostalno vrše teroristička djela", navodi se u saopštenju.

Španija radi na sprečavanju odlaska radikalizovanih mladih muslimana u Siriji ili Iraku ili da vrše napade u matičnoh državi.

Na internet stranici španskog MUP-a objavljeno je da je u toj zemlji do 23. juna uhapšeno 45 osoba povezanih sa međunarodnim terorizmom.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.