Učesnici mirovnog marša za Siriju stižu u Niš

Izvor: RadioCity.rs, 12.Apr.2017, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učesnici mirovnog marša za Siriju stižu u Niš

Svoj mirovni marš započeli su 26. decembra protekle godine iz Berlina i za tri meseca prepešačili su više od 3.000 kilometara kroz Česku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu. Cilj im je dolazak u sirijski grad Allepo koji je planiran za avgust 2017. godine.
„U Srbiju su stigli 31. marta, a marš pristiže u Niš 13. aprila. U saradnji sa niškim organizacijama civilnog društva pozivamo institucije, organizacije, građanke i građane Niša da im se tog dana pridruže i učestvuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << u programu napravljenom kako bi javnost informisao i skrenuo joj pažnju na strahote rata u Siriji, na probleme koje migranti imaju na svom putu ka bezbednom skloništu i na samu ideju inicijative Civilni Marš za Alepo“, poručuju organizatori marša.

Nakon dolaska u Niš i posete učesnika marša koncentracionom logoru Crveni Krst, na Trgu Kralja Milana uslediće u 14 sati zvanično otvaranje i performans sklekovi za mir, a potom i pokretni performans” Otvorite granice”, kroz Obrenovićevu ulicu.
Od 15 do 16 sati planiran je marš kroz Niš, sa idejom da se šetnjom ulicama grada skrene pažnja javnosti na strahote rata u Siriji. Nakon toga, u 16 sati, performans „Stolice u paru“ održaće se kod Kalče. 
“Civilni Marš za Alepo” u Nišu podržavaju: Organizacije PROTECTA, Odbor za ljudska prava, KOM 018, Ženski prostor, Indigo, CRCR, neformalne grupe Niš Greeters, Inicijativa Kolektiv, Opština Niška Banja, Kancelarija za mlade Grada Niša.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.