(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ŠOKANTNI SNIMCI BOMBARDOVANJA SIRIJE: Evo zašto izbeglice beže u Evropu

Izvor: Kurir, 23.Sep.2015, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ŠOKANTNI SNIMCI BOMBARDOVANJA SIRIJE: Evo zašto izbeglice beže u Evropu

ALEP - Poslednji dokaz koji najbolje govori o pravom stanju u Siriji je snimak koji su načinili medicinski volonteri civilne zaštite grada Alepa, najvećeg grada u Siriji.

Šokantan video prikazuje strašne posledice krvavog bombardovanja pro-režimskih snaga.

Zemlja-zemlja projektil ispalile su snage odane predsedniku Bašaru al-Asadu, a u eksploziji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << poginulo 32 ljudi. Meta je bila pobunjenička četvrt Al-Shar.

Snimak pokazuje devastirane građevine, delove tela razbacane po ulici, ostatke svakodnevice uništene poput razbijenog ogledala. U pozadini snimka gore zapaljena vozila. Čuju se očajni vriskovi civila, vika lekara koji pokušavaju da spasu ranjene, sirene kola hitne pomoći...

Nažalost, ovde nije reč o izolovanom incidentu. Sirijski posmatrači za ljudska prava javljaju da su Asadove vazdušne snage u jedanaest meseci izvele 38.199 napada. u kojima je poginulo preko 6.000 civila.

(Jutarnji list)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.