Izvor: RTS, 09.Mar.2022, 15:23

UN zahtevaju da SAD istraže ubistva civila u Siriji

Istražna komisija UN zatražila je od SAD da sprovedu temeljnu istragu o civilima koji su stradali u američkom vazdušnom napadu u Siriji, kako bi se odgovorni priveli pravdi.
Istražna komisija UN ponovila je "preporuku Sjedinjenim Američkim Državama i svim stranama da sprovedu verodostojne, nezavisne i nepristrasne istrage o incidentima sa civilnim žrtvama, u kojima su učestvovale njihove snage".

Tim nezavisnih stručnjaka takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je pozvao Vašington da odgovorne kazni i objavi zaključke svoje istrage.
Nezavisni eksperti pozvali su i na ublažavanje zapadnih sankcija Siriji da bi se pomoglo civilima koji se suočavaju sa brojnim nestašicama i vrtoglavom inflacijom. 
Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin zatražio je u novembru da se ponovo istraži napad u Baguzu, u kojem je bilo civilnih žrtava, saopštio je tada Pentagon. 
Njujork tajms je preneo da je u američkom napadu u Baguzu 2016. godine, tokom borbi protiv pripadnika Islamske države, poginulo do 64 žena i dece, što bi se, moglo smatrati ratnim zločinom. 
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.