UN: Skoro 60.000 mrtvih od početka sukoba u Siriji

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2013, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Skoro 60.000 mrtvih od početka sukoba u Siriji

Skoro 60.000 ljudi poginulo je u Siriji od početka konflikta pre 22 meseca, saopštila je danas svoju najnoviju procenu kancelarija UN za ljudska prava sa sedištem u Ženevi.

Stravične posledice sukoba u Siriji

 

Bilans žrtava je mnogo veći od podataka sirijskih opozicionih aktivista koji navode da je poginulo oko 45.000 ljudi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Kancelarija UN je navela da su stručnjaci uporedili izveštaje o smrti iz sedam različitih izvora uključujući i izvore sirijske vlade i došle do broja 59.648 mrtvih, od početka pobune u Siriji 15. marta 2011. godine do 30. novembra 2012. godine.

UN dodaje da se za svaku žrtvu zna ime i lokacija gde je poginula.

Visoki komesar UN za ljudska prava Nejvi Pilej izjavila je u sredu da se strahuje da će biti "više od 60.000 mrtvih početkom ove godine pošto se sukobi nastavljaju".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.