UHVAĆENI NA DELU! Ameri opasno petljaju po Siriji, postavljaju OPASNO ORUŽJE, naoružavaju se do zuba (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2021, 00:58

UHVAĆENI NA DELU! Ameri opasno petljaju po Siriji, postavljaju OPASNO ORUŽJE, naoružavaju se do zuba (FOTO)

Primećen je konvoj od 75 kamiona natovarenih teškim naoružanjem

Koalicija koju predvode SAD planira da proširi vojnu bazu smeštenu u blizini grada al-Šadadi u južnom delu Hasake u Siriji.

Kako navode sirijski izvori,  koalicija će takođe izgraditi novi centar za obuku boraca Sirijskih demokratskih snaga (SDF).

Konvoj od 75 kamiona koji su prevozili oklopna vozila, oružje, opremu, logistiku, kao i građevinski materijal, stigao je u bazu al-Šadadi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 24. jula, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu. Kako se navodi, konvoj je došao iz Iraka.

-New developments

-#US building new #military base in NE #Syria

-2 #USAF helos landed at al-Shaddadi base, unloading ammunition & support eqpt

-US logistics convoy, 75 trucks carrying armored & military vehicles, entered Syria through #Iraqi #Kurdistanhttps://t.co/QlP2sgUzrA pic.twitter.com/wiHXtLamjH

— Insightful Geopolitics (@InsightGL) July 25, 2021

Istog dana, dva američka vojna helikoptera, natovarena zalihama i opremom, sletela su u bazu al-Šadadi. Helikopteri su takođe prevezli određeni broj pripadnika američke službe.

Uprkos zvaničnom poricanju, koalicija predvođena Amerikancima pojačava svoje prisustvo na severoistoku Sirije od početka ove godine, ne dajući pritom nikakva objašnjenja.

A convoy of weapons and logistical aids to the US forces consisting of (75) trucks headed towards Al-Shaddadi city south of Hasakah arrived.

— syrseal (@syrseal44) July 24, 2021

Ranije ove godine izgrađen je aerodrom na naftnim poljima al-Omar na jugoistoku Deir ez-Zora. Velika baza se takođe gradi na severoistoku Hasake, u blizini granične linije sa Irakom i Turskom. Nedavni izveštaji otkrivaju da su SAD u regionu rasporedile raketne bacače, najverovatnije sisteme PVO.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.