UDARILI TURCI! ŽESTOKI NAPADI NA SEVEROISTOK SIRIJE: Ubijena TRI hrišćana

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 01:53

UDARILI TURCI! ŽESTOKI NAPADI NA SEVEROISTOK SIRIJE: Ubijena TRI hrišćana

Nastavljaju se sukobi

U napadima turskih dronova na severoistok Sirije danas ubijena su najmanje tri pripadnika lokalnih hrišćanskih snaga, a drugi su ranjeni, uključujući civile, saopštio je kurdski zvaničnik i ratni posmatrač sirijske opozicije.

Iz Ankare nije bilo komentara o današnjim vazdušnim napadima i dok Turska već godinama napada kurdske borce u Siriji, napadi na borce iz hrišćanske manjine u zemlji su retki, piše AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Na meti napada je bila lokalna hrišćanska sirijska milicija poznata kao Sutoro, koja radi pod Autonomnom administracijom severne i istočne Sirije koju podržavaju SAD i predvode je Kurdi.

Sijamand Ali iz Sirijskih demokratskih snaga, koje podržavaju SAD, rekao je za Asošijeted pres da su turske bespilotne letelice prvo pogodile tri vozila Sutura u blizini grada Malikijah na severoistoku zemlje.

Kada je četvrto vozilo, kamionet, stiglo na lice mesta da izvuče povređene,  i ono je bilo napadnuto, dodao je Ali.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji saopštila je da su ubijena tri pripadnika policije Suturo, kao i jedan civil.

Turska često pokreće napade na ciljeve u Siriji i Iraku za koje veruje da su povezani sa Radničkom partijom Kurdistana (PKK), zabranjenom u Turskoj.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.